איגוד הרבנים בישראל: הרב שנחשד בשוחד פסל אותנו
איגוד הרבנים בישראל, גוף כשרות שלא קיבל את אישורו של הרב יצחק כהן ארזי, מגיב על חשיפת התיעוד בו הוא נראה מקבל שוחד במעטפות: "יש בידנו חומרים והקלטות על התנהלותו של ארזי בכל ההליך"

איגוד הרבנים בישראל מגיב לסרטון בו נראה ראש מחלקת היבוא ברבנות הראשית מקבל מעטפות עם שטרות בתמורה לאישורי כשרות ליבואנים.
"בשנת 2015 הגשנו בקשה לקבל הכרה כגוף נותן כשרות על מוצרים המגיעים מחו"ל לישראל כמו גופים רבים אשר אושרו, ניהלנו שיחות ארוכות במשך השנים 2015 ועד 2017 ואף הגענו למשרדו של ארזי שבחר שלא לאשר את הארגון שלנו והעדיף כפי שמוזכר בכתב האישום לקדם כשרות אחרת.
"יש בידנו חומרים והקלטות על התנהלותו של ארזי בכל ההליך ואף ישנו מסמך שייחשף בקרוב על עובד בכיר ברבנות הראשית לישראל המעורב בקבלת ההחלטה של ארזי ושידל אותו שלא לאשר את הארגון שלנו.
לאחר שקיבלנו שלילה להכרה כגוף כשרות מארזי החלטנו לעבוד כגוף פרטי שנותן שירותי פיקוח לעסקים לפי פסיקת בג"ץ גיני מה שלא רצינו לעשות ואנחנו חושבים שאם הרבנות תחשב מסלול מחדש ותרצה להכיר את הארגון והצוות נשמח לחזור ולנסות להגיש בקשה חדשה לאחר שנקבל מהם אור ירוק. אנו מאחלים לרב ארזי לצאת מהפרשה בזיכוי למרות כל העוול שנעשה לארגון שלנו במשך השנים."
הדברים באים על רקע תיעוד שהביא אתמול רועי ינובסקי בחדשות כאן 11 תיעוד, מתוך רכבו של הרב יצחק כהן ארזי, ראש מחלקת יבוא ברבנות הראשית, בה הוא נראה מקבל מעטפות של כסף מיבואנים. האישור להצבת מצלמות ניתן לבקשת המשטרה, לאחר שעלו חשדות כי הוא נותן אישורי כשרות בתמורה לשוחד בסך מאות אלפי שקלים.
כסף, בקבוקי אלכוהול ומוצרי צריכה
הרב יצחק ארזי כיהן בתפקידו כמנהל מחלקת הייבוא החל משנת 1997 ועד לפתיחת החקירה נגדו. מתוקף תפקידו, עבד הרב ארזי מול משגיחי כשרות, יבואנים ויועצים שביקשו לקבל תעודות כשרות והחזיק בסמכות הבלעדית להנפקת תעודות כשרות לכלל מוצרי המזון המיובא למדינת ישראל למעט מוצרי בשר. משכך, היה לו שיקול דעת רחב באשר לתעדוף הבקשות שהובאו לפתחו.
לפי כתב החשדות, הרב ארזי לקח לכאורה שוחד, במשך שנים ובאופן שיטתי, ממספר רב של יבואנים אשר ביקשו לקבל תעודת כשרות למוצרי המזון שייבאו מחו"ל למדינת ישראל, וזאת בתמורה ליחס מועדף וטיפול מזורז בבקשות לקבלת תעודת הכשרות.
השוחד היה בדמות כספים במזומן, משקאות אלכוהול בהיקפים גדולים ומוצרי צריכה שונים אשר היבואנים ביקשו לגביהם תעודת כשרות. בחלק מהמקרים, השוחד ניתן לרב ארזי לאחר שהציג מצגי שווא שונים בפני היבואנים, לפיהם כספי המזומנים מיועדים לתרומות למשפחות נזקקות, לתמיכה כלכלית בתלמידי ישיבות או כי הרב ארזי נמצא במצוקה כלכלית.
סכומי השוחד שעל-פי החשד קיבל הרב ארזי נעו בין אלפי שקלים למאות אלפי שקלים בסך הכל.
מהרבנות הראשית נמסר: מבלי להקל ראש בחשדות לפגיעה בטוהר המידות של העובד, נבקש להזכיר את שנאמר על ידי המשטרה והפרקליטות בעניין כי אין חשד להכשלת הציבור וסטייה מן השורה בתחום הכשרות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו