לפני זמן קצר פשטו בלשים ככל הנראה בליווי אנשי שב"כ על ישיבת מרכז הרב בירושלים.
השוטרים חסמו את הכניסות למתחם בו נמצאת גם הישיבה לצעירים (ישל"צ), שהיא ככל הנראה היעד של השוטרים.
לפני כשבועיים, ביום בו נרצח אביתר בורובסקי הי"ד, תקפו מספר תלמידים מהישיבה שני בלשים דרוזים שצעדו בסמוך לישיבה, לאחר שאלה דיברו ביניהם בערבית והתלמידים חשדו בהם. כזכור לפני מספר שנים חדר מחבל למבנה הישיבה ורצח שמונה תלמידי ישיבה. התלמידים ריססו אחד מהם בגז מדמיע ובתגובה עצרו הבלשים את אחד הבחורים. שאר החבורה לא נתפסה, ובצהריים, ככל הנראה הגיעו הבלשים כדי להביא לחקירה את המעורבים בתקרית.
עובר אורח מסר לסוכנות הידיעות 'תצפית' כי בישיבה לצעירים מתקיימת ברגעים אלו בחינת הבגרות באנגלית, ותלמידים אשר הגיעו להיבחן נחסמו על ידי הכוחות.
עוד מסרה סוכנות תצפית כי הבלשים שהגיעו למתחם הישיבה מסרבים להציג צווים כלשהם, או להזדהות לתפקידם, וכי תלמידי הישיבה נעלו את הפנימיה מבפנים מחשש שיערכו חיפושים ללא צו, ותופר פרטיותם.
בשלב זה הכוחות נערכים מחוץ למבני הישיבה ללא ביצוע מעצרים וללא חיפוש, אך גם מבלי לאפשר מעבר תלמידים לפנים המתחם או מחוצה לו.
==
עדכון 16:00 הבלשים עזבו את מתחם ישיבת מרכז הרב מבלי לבצע מעצרים.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
צייד עמלקים
לך מפריע שבכלל יש ישיבות ושיש לימוד תורה. אם היית יכול היית שורף את כל ספרי התורה בכיכר העיר. תבדוק בתוכך ותכיר מי אתה. שנאת עמי הארצות לת"ח היתה מאז ומעולם
08:12 16.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צילי
20:18 13.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
לומד באמת ותורתו אומנותו ומי כאילו לומד ועובד בשחור ובשנור או סתם בטלן או עסקן או עוזר לעסקן ,כשהקיצבה הולכת לישיבה בשקר מוסכם ??? גיבורים רק על הציונות הדתית...
לומד באמת ותורתו אומנותו ומי כאילו לומד ועובד בשחור ובשנור או סתם בטלן או עסקן או עוזר לעסקן ,כשהקיצבה הולכת לישיבה בשקר מוסכם ??? גיבורים רק על הציונות הדתית .
המשך 15:33 13.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר