דרעי משתלח: "אין לציונות הדתית הנהגה רוחנית"
השר אריה דרעי תוקף בחריפות: "אין לציונות הדתית הנהגה רוחנית לכן הם נראים ככה, הפיצולים שלהם שרפו עשרות אלפי קולות, כל אחד עושה מה שהוא רוצה, אין לימינה אידאולוגיה הכל שיקולים פרסונליים"

ימים בודדים לאחר שש"ס נכנסה לממשלה ואילו ימינה נשארה בחוץ בעקבות פירוק בלוק הימין על ידי ראש הממשלה נתניהו, משתלח השר אריה דרעי בשותפיו עד לא מזמן: "אין לציונות הדתית הנהגה רוחנית לכן הם נראים ככה – כל אחד עושה מה שהוא רוצה, אין לימינה אידאולוגיה הכל שיקולים פרסונליים", האשים יו"ר המפלגה החרדית.
בראיון לשמעון ליברטי ודב גרינבאום בעיתון המפלגתי 'הדרך' התייחס דרעי לטענות של ימינה נגד החרדים שלא נלחמו על הכנסתם. "אני רוצה לעשות סדר בכל הנושא הזה, ולהעמיד את הדברים על דיוקם", פותח דרעי. "מפלגת ימינה על מרכיביה עברו בשנה וחצי האחרונות הרבה תהפוכות. בתחילה, הם פירקו את הבית היהודי ורצו לבד, אם היו מתאחדים לרשימה אחת ולא זורקים כמעט שבעה מנדטים של מצביעי ימין לפח, היו לנו כבר אז 61 מנדטים גם בלי ליברמן והיינו מקימים ממשלת ימין יציבה וחזקה. אבל הם החליטו להתפצל ולרוץ לבד, וזה הרי לא נעשה מאיזו אידאולוגיה, אלא משיקולים פרסונליים, ככה זה כשאין הנהגה רוחנית ברורה, וכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה. וגם בבחירות אחר כך הם המשיכו עם הפיצולים ושרפו עוד עשרות אלפי קולות".
דרעי יוצא כנגד ההשוואה על מפתח התיקים שהביא לש"ס 2 שרים, 3 תיקים ו-2 סגני שר בעוד לימינה הוצא 2 תיקים ויו"ר וועדה. "לא יתכן שאנחנו עם תשעה מנדטים יש לנו רק שני שרים, והם עם שישה מנדטים שמפוצלים לשלוש מפלגות מחזיקים בתיקים הבכירים, במשרד הביטחון, בתחבורה, בחינוך, אבל לא אמרנו מילה, בשביל לשמור על אחדות גוש הימין.
"גם עכשיו, הם המפלגה הכי קטנה בגוש הימין, שישה מנדטים, אבל יש 4 ראשי מפלגות, וכל אחד מהם רוצה תיק ולא סתם תיק אלא תיק גדול ובכיר, וגם בזה אין עיני צרה ואם היה אפשר לתת להם, בשמחה רבה. אבל הם לא הבינו שההסכם שנחתם בין הליכוד לכחול לבן יוצר מצב, שהוא אמנם משונה אבל לא הייתה ברירה אחרת, ולפי ההסכם הליכוד וכל גוש הימין עם 59 מנדטים צריכים להתחלק בשווה עם כחול לבן והעבודה שיש להם רק 19 מנדטים, ולכן לא נשארו תיקים".
להגנתו אמר כי "בהתחלה אני אמרתי שאין לנו התנגדות שהם יקבלו שני שרים, אבל כדי לשקף את התמיכה שהציבור נתן לנו שזה יבוא לידי ביטוי בכוח שלנו בממשלה, אם הם מקבלים שני שרים, כלומר שר על כל שלושה מנדטים, אז לנו מגיע שלושה שרים. ובסוף גם על זה הסכמנו לוותר, לאחר שהתייעצנו עם גדול הדור מרן ראש הישיבה. ולמה ויתרנו, כי נתניהו בא והסביר שאם ש"ס תקבל שלושה שרים וימינה שני שרים לצד שר ליהדות התורה ושרה לאורלי לוי אבקסיס, זה יצור מצב שלליכוד יישארו פחות מעשרה שרים ואין לו שום אפשרות להקים ככה ממשלה וזה יביא לפיצוץ בתוך הליכוד. הבנו את זה וויתרנו על השר השלישי, כדי להקל על נתניהו ובעיקר כדי לאפשר לימינה להיכנס לממשלה ולקבל שני שרים".
"במקביל פנינו גם לראשי ימינה וניסינו לשכנע אותם להסכים ולהצטרף לממשלה, הבהרנו את החשיבות של גוש הימין ושצריך לשמור על הגוש, ושאנחנו רוצים להמשיך לפעול יחד בממשלה. לצערי הם התבצרו בעמדתם. אני מאוד מקווה שזה זמני ובהמשך הם יכנסו לממשלה.
ש"ס תדאג לציונות הדתית בנושא הרבנים והדיינים
דרעי הכריז כי הוא ידאג למגזר הסרוג. "נמשיך לכל אורך הקדנציה לדאוג לציבור החשוב של הציונות הדתית, אנחנו נמשיך לעזור לכולם ללא יוצא מן הכלל. נמשיך לפעול למען ההתיישבות ביהודה ושומרון, כפי שהוכחנו בקדנציה האחרונה וכל ראשי הרשויות וראשי המתיישבים אומרים את זה בפה מלא, נדאג להם בנושא הרבנים והדיינים, נעזור למוסדות החינוך שלהם, אפילו יותר ממה שעשינו בקדנציה הקודמת".
אם הייתה לימינה הנהגה כמו לחרדים הם היו בממשלה
דרעי שולל את התרחיש כי מלכתחילה נתניהו לא היה מעוניין להכניס את בנט ושקד לקואליציה: "אם הייתי מתרשם שנתניהו לא רוצה אותם ועושה הכל כדי שלא יכנסו, הייתי נוהג אחרת, לא הייתי משלים עם זה, והייתי מבהיר לנתניהו שאנחנו לא מסכימים לפסילה שלהם ורוצים שהם יהיו בפנים. אבל אני אומר בכנות מוחלטת, נתניהו נתן להם הצעה מאוד מכובדת, שכוללת, באופן יחסי, יותר ממה שש"ס ויהדות התורה קיבלו, במטרה לשמור על הגוש, אבל הם סרבו. אני בטוח שאם הייתה להם הנהגה כמו למפלגות החרדיות, שיש לנו את מרנן מועצת חכמי התורה ומועצות גדולי התורה, חכמי וגדולי הדור שמכוונים את דרכנו ומקבלים את ההחלטות נקיות מכל שיקולים אישיים, הם היו מקבלים החלטה אחרת ונכנסים לממשלה".
על פסקת ההתגברות: "מבחינת כחול לבן זה היה כבר יותר ממה שהם היו יכולים לקבל ולהציג לציבור, אבל אני חייב לומר מדובר באנשים מאוד נבונים, שמבינים את העניין, גנץ, אשכנזי, ניסנקורן ואחרים, אנחנו מדברים בתקופה האחרונה והם יודעים היטב מה יקרה אם בג"ץ יתערב. הם יודעים שאנחנו לא מוליכים אותם שולל, ואם תהיה התערבות של בג"ץ, אם החוק להסדרת מעמד בני הישיבות יבוטל, אנחנו לא נוכל לשבת בממשלה אם לא ימצא פתרון ראוי, אבל הם אומרים בא לא נקדים את המאוחר ומקווים שבג"ץ יבין שהוא לא יכול להמשיך ולהתערב בצורה בוטה כ"כ בעבודת הממשלה והכנסת".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו