נחתם הסכם להקמת ממשלת אחדות של הליכוד וכחול לבן
אחרי שנה וחצי אפשר להגיד יותר מתמיד: שיש ממשלה קרובה למדינת ישראל. ראש הממשלה נתניה ויו"ר כחול לבן בני גנץ הגיעו לאחר דיונים מורטי עצבים לחתימה על הסכם קואליציוני ראשון

אחרי שנה וחצי אפשר להגיד יותר מתמיד שיש ממשלה קרובה למדינת ישראל. הערב (שני) הגיעו ראש הממשלה נתניה ויו"ר כחול לבן לחתימה על הסכם קואליציוני ראשון שיוביל להקמת ממשלת אחדות.
הודעה משותפת לליכוד ולכחול לבן נכתב כי "בשעה זו נחתם הסכם להקמת ממשלת חירום לאומית בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין יו״ר כחול לבן, רא"ל (במיל') ח״כ בני גנץ".
ההסכם המיוחל הגיע לאחר תהפוכות ודרמות פוליטיות: חודש וחצי לאחר הוצאת אלפי אזרחים בישראל לקלפי בפעם השלישית בתוך שנה, פירוק כחול לבן מיש עתיד ותל"ם, וכמה פיצוצים במגעים בין הצדדים שכבר נדמה היה שלא יצליחו לגשר על הפערים, ומעל הכל משבר הקורונה העולמי שחייב את המפלגות להתכנס ולהתפשר בנקודות גורליות.
צוותי המו"מ של הליכוד וכחול לבן היו קרובים לחתימה כבר 3-4 פעמים בשבועיים האחרונים כשבעיקר המחלוקת המרכזית התגלתה סביב מערכת המשפט ושלטון החוק, בעקבות גל ביקורת חריף מימין שנזף בליכוד על הוויתורים.
הסעיף הראשון נגע במקרה שלאחר ההכרזה על הממשלה, בג"ץ יפסול את נתניהו מלעמוד בראשה. לפי ההסכם, הרוטציה תתבצע מיידית וגנץ יחליף את נתניהו בראשות הממשלה. נתניהו דרש לחוקק "חוק פסקת ההתגברות" בהסכמת כחול לבן, שיבטל את פסיקת בג"ץ בעניינו, אם תינתן. בכחול לבן התנגדו לכך.
המחלוקת האחרונה שהתעוררה בימים האחרונים היא על הרכב הוועדה למינוי שופטים, בליכוד דרשו את ביטול נציג האופוזיציה כפי שהיה מוסכם עד היום, אך בכחול לבן התנגדו. לבסוף הושגה פשרה כי ח"כ צבי האוזר ישמש כנציג האופוזיציה בוועדה על אף שהוא מהקואליציה, בכך למעשה ישנם שלושה נציגים המזוהים עם הימין בוועדה לבחירת שופטים ולנתניהו האפשרות להטיל ווטו על המינויים.
נתניהו דרש מוקדם יותר לאשר בהצבעה חשאית בכנסת את נציגי הוועדה עוד לפני השבעת הממשלה כתנאי להקמתה, אך כחול לבן חששו כי במידה והמינוי לא יעבור ותהיה ממשלה לא יהיה איך לשנות את הדין. גם כאן, המגעים הסכימו כי ההרכב המלא והאוזר בתוכו יאושר רק אחרי השבעת הממשלה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו