2 האפשרויות העומדות בפני בג"ץ לתפקיד יו"ר הכנסת
בית המשפט העליון דן בעתירה מה לעשות מול תפקיד יו"ר הכנסת שנשאר מיותם לאור התפטרות ח"כ יולי אדלשטיין. בפניו הובאו 2 אפשרות להכרעה
בית המשפט העליון התכנס הערב (רביעי) לדון בהכרעה מה לעשות מול תפקיד יו"ר הכנסת שנשאר מיותם לאור התפטרות ח"כ יולי אדלשטיין. בפניו הובאו 2 אפשרות להכרעה.
היועץ המשפטי של הכנסת, אייל ינון, פותח: "אני בא לבית המשפט בלב כבד. זה אירוע חמור וחסר תקדים, של התנגשות בין הכנסת ובית המשפט העליון.
אני מודה שכשלתי, לא הצלחתי לשכנע את יו"ר הכנסת להעלות את הנושא להצבעה לאחר ההתפטרות".
ינון מציע שתי אפשרויות, מהן יצטרכו לבחור השופטים. אופציה ראשונה- בית המשפט יאפשר לקיים את הצוולכנס את המליאה ביום ראשון לאחר מינוי ותיק חברי הכנסת ליו"ר, ועם כניסת תוקפה של התתפטרות של אדלשטיין ביום שישי.
אופציה שניה היא להפקיע את הסמכות מצד אדלשטיין ולקצר את זמן הפיטורים, לכנס את הכנסת כבר מחר. כך שותיק חברי הכנסת יו"ר העבודה עמיר פרץ מקבל את התפקיד, מכנס את המליאה ומעביר את השרביט לח"כ מאיר כהן. ההצעה של ינון בעצם מייצרת שני יו"ר כנסת ל-48 שעות, עד שההתפטרות של אדלשטיין תיכנס לתוקף – בסמכותו של פרץ יהיה לטפל בעניין בחירת היו"ר הקבוע לכנסת ה-23.
נציג היועמ"ש: "עמדת מנדלבליט היא שצריך להוציא צו כפי שהוצע על ידי יועמ"ש הכנסת, לפיו מליאת הכנסת תתכנס מחר לבחור יו"ר קבוע, בישיבה שתנוהל על ידי ותיק חברי הכנסת, אלא אם הוועדה המסדרת תקבע אחרת".
אדלשטיין או מי מנציגיו, כמו גם נציג הליכוד לא נכחו באולם הדיונים. על פי פקודת ביזיון בית המשפט אי אפשר להטיל עליו הלילה קנס או מאסר, כל עוד הוא לא עומד מול בג"צ.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו