פרצה באפליקציית הליכוד חשפה את פרטי הבוחרים
פרצת אבטחה באפליקציית "אלקטור", המשמשת את הליכוד לאיסוף מידע על בוחרים פוטנציאלים, חשפה את פרטיהם האישיים של 6.5 מיליון ישראלים - ביניהם גם רה"מ נתניהו. הפרצה נחסמה לאחר יממה ע"י מערך הסייבר הלאומי

האם הפרטיות של מצביעי הליכוד נפגעה? פרצת אבטחה חמורה התגלתה באפליקציית "אלקטור", המשמשת את הליכוד לאיסוף וניתוח מידע של מצביעים פוטנציאלים בבחירות הקרובות. לפי הדיווח בחדשות 12, הפרצה חשפה את הפרטים האישיים של הבוחרים הרשומים בה, ביניהם שמות הבוחרים, מספרי תעודות זהות, כתובות ומספרי טלפון.
מבדיקה של חוקר אבטחת המידע רן בר זיק עלה כי במשך יממה היה המאגר כמעט חשוף לחלוטין – והוא לא נפרץ בידי האקרים מתוחכמים. במהלך הזמן הזה דלף מידע שהוזמן על ידי הליכוד, כשהמידע הרגיש הפך לגלוי לאחר שמפלגות שעובדות עם האפליקציה הזינו את הפרטים האישיים של בעלי זכות הבחירה – שמסופקים להן על פי חוק – לתוך האפליקציה.
לדבריו של בר זיק, הקובץ מכיל מידע על למעלה משישה מליון בעלי זכות בחירה בישראל – ואפילו כלל את פרטיהם המלאים של בכירים במערכת הפוליטית והביטחונית. בין השאר נמצאו פרטיהם של ראש הממשלה נתניהו ומשפחתו, הרמטכ"ל אביב כוכבי, וראש השב"כ נדב ארגמן. הפרצה נחסמה לאחר כיממה, זאת בעקבות פנייה של מנהל מערך הסייבר הלאומי להנהלת האפליקציה.
מהליכוד נמסר בתגובה כי "סוכל ניסיון לחבל במאמצים לגייס את מצביעי הליכוד להצביע בבחירות. בעקבות כך, האבטחה על פעילות האתרים תוגברה. יודגש כי מדובר בספק תוכנה חיצוני שנותן שירותים למפלגות רבות". גם באפליקציית אלקטור אמרו בתגובה לדיווח כי "מדובר באירוע נקודתי שטופל באופן מיידי ובעקבותיו תוגברה האבטחה באופן משמעותי".
מהרשות להגנת הפרטיות נמסר כי "הרשות מטפלת באירוע האבטחה החמור של חברת אלקטור אבל אינה יכולה להתייחס לעניין תלוי ועומד. כידוע, שימוש בנתונים שמקורם בפנקס הבוחרים, כפוף למגבלות חוק הבחירות וחוק הגנת הפרטיות, והאחריות לקיום הוראות החוק מוטלת על המפלגות והמתמודדים עצמם, גם לכל הפרה שתבוצע באפליקציה או בידי ספק שירות חיצוני עבור המפלגות או מטעמן".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו