מאושפז הגיע לבני ברק עם חשד לנגיף הקורונה
ישראלי שהגיע למרפאה בבני ברק עם תסמינים הדומים לאלו של נגיף הקורונה הופנה למיון לשם הזהירות. מנכ"ל משרד הבריאות: "מניחים שהנגיף יגיע לארץ ולא צריכים להיכנס לפאניקה"

במרפאה בבני ברק הגיע אדם שיתלונן על תסמינים הדומים לנגיף הקורונה והופנה לחדר מיון. מקופת מאוחדת נמסר כי "ישראלי שהיה במרפאה בבני ברק והתלונן על סימפטומים דומים לקורונה הופנה רק לשם הזהירות לחדר מיון. רופאת המרפאה עדכנה את משרד הבריאות כנדרש".
לפני מספר ימים פונה באמבולנס לבית החולים רמב"ם בחיפה, כשהוא חש ברע וסובל מתסמינים שונים. עם הגעתו הוא הועבר לבידוד ראשוני, והבדיקות שנלקחו לו יועברו למעבדה בבית החולים איכילוב כדי לבחון האם הוא נדבק בנגיף הקורונה. האירוע הנוכחי הוא האחרון בסדרה של אשפוזים בארץ שהתרחשו מחשש להידבקות בוירוס הקטלני – אך עד כה לא נרשם מקרה מאושר של הידבקות במחלה שעד כה גבתה את חיהם של יותר מ-360 הרוגים ועוד כ-17,000 נדבקים בנגיף שהתפרץ בסין.
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימנטוב מבקש להרגיע וכתב "כפי שאנחנו אומרים כל הזמן – אנחנו מניחים שהנגיף יגיע לארץ ועושים הכל כדי לדחות את הגעתו. כשהוא יגיע – נעבור לשלב ההכלה וההתמודדות ונתמודד היטב.
אך מעבר להיערכות, אנחנו צריכים לא להיכנס לפאניקה ולא לתת לפחדים ולדעות הקדומות לנהל את המשבר".
"אנחנו פועלים על פי המלצות ארגון הבריאות העולמי ותוך שיח עם מדינות מקבילות. בהתאם לכך גבשנו את הנחיות משרד הבריאות", כתב בר סימנטוב. "אנחנו גם מעריכים את המאמצים האדירים שעושה הממשל הסיני כדי להתמודד עם המשבר ועל שיתוף הפעולה שלו עם הארגונים הבינלאומיים. ככל הנראה שיא ההתפרצות עוד לפנינו, אך בסוף ההתפרצות תחלוף ונמשיך לשמור על הקשרים החשובים בין הממשלות ובין העם הסיני לישראלי".
בר סימנטוב אף שלח בקשה לחברות הסלולאר שאלו ישלחו הודעה לכל הנוסעים שנוחתים בישראל בעברית ובאנגלית: "אם הייתה בסין ב-14 ימין האחרונים, עליך להישאר בבידוד בבית לפי חוק למשך 14 ימים מאז שעזבת את סין".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו