יום גוש קטיף במערכת החינוך: החילונים לא מתחברים - סרוגים

יום גוש קטיף במערכת החינוך: החילונים לא מתחברים

מנתוני מרכז קטיף עולה כי מתוך 700 בתי ספר שיציינו את 'יום גוש קטיף' במערכת החינוך, רק עשרים מהם שייכים לחינוך הממלכתי. למה החילונים לא מתחברים?

רעות וילף, רדיו גלי ישראל, חדשות סרוגים
יום גוש קטיף במערכת החינוך: החילונים לא מתחברים
  פלאש90

יום גוש קטיף- לדתיים בלבד?

כמידי שנה, תציין מערכת החינוך בימים הקרובים את "יום גוש קטיף". התאריך שנקבע לציון היום הוא כ"ב בשבט, המועד בו עלה לקרקע היישוב הראשון של הגוש, נצר חזני לפני 36 שנים.

השנה חל התאריך בשבת ולכן במערכת החינוך יציינו אותו במהלך השבוע הקרוב. במסגרת אירועי היום ייצפו התלמידים בסרטים תיעודיים המנציחים את החיים בגוש, ויעסקו בשאלות עקרוניות הנוגעות לפערים שבין זהות אישית ולאומית.

את היום יציינו גם תלמידי הישיבה התיכונית בסוסיא, אחד מהם הוא תלמיד כיתה י"א, אורי מנשרי, שהיה בסה"כ בן 10 כאשר פונה מביתו שבנווה דקלים.

"אני כל השנה מרגיש מאד מאד מחובר לכל העניין הזה, זה משהו שדי מניע אותי בהרבה דברים שאני עושה, ובהרבה דברים שאני חושב. דווקא ביום הזה אני לא מרגיש  משהו מאד מיוחד כי ככה אני כל השנה, אבל אני כן נזכר, כן חושב, באיזושהי צורה."

לעומתו, עבור הלל נמיר, מאולפנת "גרוס קריית גת", שגם היא פונתה מנווה דקלים, יום גוש קטיף מצליח להציף הרבה מאד זיכרונות.

"אני לא כל השנה חושבת ונכנעת למחשבות, אז מבחינתי זה היום הזה שבו אני מרשה לעצמי לחשוב ולבכות אם בא לי ולשקוע במחשבות מהעבר."

כבר יותר משבע שנים חלפו מאז פונה הגוש מיושביו, אך נראה שגם היום, מורשת ההנצחה מעסיקה בעיקר את הציבור הדתי לאומי. על פי נתוני מרכז קטיף להנצחת מורשת גוש קטיף וצפון השומרון, מתוך למעלה משבע מאות בתי ספר שיציינו את היום, רק כעשרים מוסדות חינוך הינם חילוניים. הרב קובי בורנשטיין, מנהל התוכן במרכז קטיף, מצביע על מה שנראה בעיניו כגורם לתופעה.

"נתוני הפתיחה הם מאד מאד ברורים, באופן טבעי יש פה שיוך מוטעה אבל שיוך שאומר: "זה לא שלנו זה של הצד השני", ועל זה הדבר שבדיוק אנחנו עובדים. גוש קטיף הוא נושא ששייך לכל יהודי וישראלי באשר הוא, יש בו הרבה נקודות יסוד מהותיות לבירור הזהות הציונית- ישראלית שלנו כמתבגרים, ואנחנו מקווים שלאט לאט ייפתחו השורות וייפתחו הלבבות לדברים האלה."

וכמו הרב בורנשטיין, גם אורי והלל מביעים תקווה שהמורשת המפוארת של הגוש, לא תישאר נחלתם של תלמידי החמ"ד בלבד.

הלל נמיר: "אני חושבת שבגלל שיש פה נקודה שהחילונים יכולים להתחבר לזה- וזה פשוט מחוסר ידע, הלוואי וכן יפתחו את זה אצלם וידברו על זה".

אורי מנשרי: "אני מצפה שבתיה"ס החילוניים יתנו חשיבות ליום הזה. לא משנה מה ההשקפה שלהם, שיבינו שהיו שם חיים ואנשים, שהיתה שם התיישבות, שהיו שם אידיאלים, ושלא ייתנו לדעות הפוליטיות שלהם להשפיע בצורה כזו שתגרום להם לא להכניס את היום הזה."

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אולי שיתחברו נייפה עבורם את כל הגרוש שיהיה להם יותר קל.
האיש ברחוב | 03-02-2013 17:25
הרי אנחנו מחויבים להתחבר נכון? כלומר אנחנו חייבים להתחבר. הם לא חייבים כלום.