בג"צ דחה את העתירה נגד מינוי בנט לשר הביטחון - סרוגים

בג"צ דחה את העתירה נגד מינוי בנט לשר הביטחון

בג"צ דחה היום את העתירה שהוגשה נגד מינויו של נפתלי בנט לשר הביטחון, וקבע כי ממשלת מעבר רשאית למנות חברי כנסת לשרים לשם הבטחת תפקודה התקין של הממשלה

author-image
בג"צ דחה את העתירה נגד מינוי בנט לשר הביטחון
  Hadas Parush/Flash90

בג"צ דחה היום את העתירה נגד מינויו של נפתלי בנט לתפקיד שר הביטחון, וזאת בשל הזמן שנותר עד הבחירות וכי היועץ המשפטי לממשלה סמך את ידו על המינוי.

העותרים טענו נגד המינוי מכיוון שהכנסת לא אישרה את מינויי ממשלת המעבר של נתניהו. בנוסף, יועמ"ש הכנסת, אייל ינון, אמר לבג"צ כי הליך מינויו של בנט לשר ביטחון היה מנוגד לחוק: "חוק היסוד לא קובע חריג גורף לפיו כל מינוי של שר בתקופת ממשלת מעבר יהיה פטור מאישור הכנסת, והוא בוודאי אינו קובע כי שינוי בחלוקת התפקידים הפנימית בין השרים בתקופת ממשלת מעבר יהיה פטור גם הוא מאישור הכנסת".

עוד באותו נושא

בנט יביא לאישור הקבינט את קיזוז כספי המחבלים

כאמור, בג"צ דחה היום את העתירה, וקבע כי: "אף שעיתוי מינויו של חבר הכנסת בנט כשר הביטחון בתקופה שלאחר הבחירות לכנסת ה-22 ובמהלך הניסיונות להרכיב ממשלה מעורר קושי, אין מקום לבטל את המינוי, וזאת בשל משקלם המצטבר של מספר טעמים ובהם: העובדה שהמינוי נעשה בהסתמך על חוות דעת משפטית שהיועץ המשפטי לממשלה סמך עליה את ידו, ולפיה לא קיימת מניעה לבצע את המינוי".

"שנית, שכן לעת הזו השר בנט מכהן בתפקידו כחודשיים ועד יום הבחירות הבא נותרו כחודשיים נוספים. בשלב זה, כך קבע בית המשפט, החלפת שר במשרד הביטחון איננה רצויה, ובייחוד בהינתן העובדה שראש הממשלה אשר כיהן בתפקיד זה קודם לכן, התחייב בינתיים במסגרת הליך אחר בפני בית המשפט העליון כי יחדל לכהן בכל תפקידיו כשר".

בית המשפט הוסיף וקבע כי: "נוכח הוראת השעה הקובעת שהגבלת מספר השרים בחוק יסוד: הממשלה לא תחול על ממשלה שכוננה בכנסת ה-20, רשאית ממשלת המעבר הנוכחית לחרוג מהמגבלה ביחס למספר השרים שהיא יכולה למנות. ואולם, לא ניתן יהיה לקבל התנהלות לפיה ממשלת מעבר, שאינה נהנית מאמון הכנסת ולפיכך מחויבת באיפוק וריסון בהתנהלותה, תנצל את הסמכות הנתונה לה ותגדיל עד בלי די את מספרם של חברי הממשלה ללא אישור הכנסת".

בסוף, התייחס בית המשפט למחלוקת המשפטית שנפלה בין גורמי הייעוץ לעניין פרשנותו של חוק יסוד: הממשלה: "חופש הפעולה של ממשלת מעבר בכל הנוגע למינוי שרים הוא צר מזה הנתון לממשלה הזוכה לאמון הכנסת ועל כן יש למנות חברי כנסת כשרים בממשלת מעבר רק כאשר הדבר דרוש לשם הבטחת תפקודה התקין של הממשלה. ככלל, צורך כזה אינו מתעורר כשעל הפרק עומד מינויו של חבר כנסת במקום שר שחדל לכהן בתפקידו, אך נותר כחבר בממשלה".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו