עזרה דיגיטלית: הרשת החברתית לחולים כרונים
במסגרת פרויקט הגמר של החוג להנדסת תוכנה בקמפוס טל של המרכז האקדמי לב, סטודנטיות פיתחו אפליקציה המהווה רשת חברתית לתמיכה רגשית ונפשית בחולים במחלות כרוניות

בתחרות פרויקטים אקדמיים מצטיינים לשנת 2019 שנערכה במסגרת הכנס השנתי של הלשכה לטכנולוגיות המידע זכו בוגרות קמפוס טל במרכז האקדמי לב, מרווה ביאליסטוקי וצופיה צדוק, במקום השני. זו השנה השלישית ברציפות שפרויקט אקדמי של קמפוס טל זוכה בתחרות.
הפרויקט עסק בפיתוח של קבוצת תמיכה וירטואלית בתוך רשת חברתית חכמה המבוססת על בוט דיגיטלי לעידוד ותמיכה חברתית, נפשית ופיזיולוגית לאנשים הסובלים ממחלות כרוניות. את הפרויקט הוביל המנחה העסקי גיל שגב, מייסד חברת BGsegev לפתרונות רפואיים טכנולוגיים.

הסטודנטיות הזוכות עם הפרס. צילום: המרכז האקדמי לב
"פיתחנו אפליקציית אנדרואיד שמהווה רשת חברתית לתמיכה בחולי סכרת", מסבירה צדוק. "האפליקציה יכולה לתמוך בסוגים שונים של מחלות אבל בחרנו להתמקד בחולי הסכרת. מחקרים מוכיחים שככל שאדם נמצא בסביבת אנשים הנמצאים במצבו ויכולים לתמוך בו רגשית, כך הוא יכול לחיות חיים נורמטיביים ככל האפשר ולהשתלב בקהילה. בנוסף, הבוט הדיגיטלי שפיתחנו יכול לעבור על הנתונים של המשתמשים ולזהות מי עושה פעילות ספורטיבית, מי שותה מים ומי אוכל תזונה מתאימה ומעודד אותם להמשיך כך".
ביאליסטוקי מוסיפה: "בעצם אין אפשרות לעזור רפואית לחולים במחלות כרוניות, אבל מה שקסם לנו בפרויקט הזה זו האפשרות לייצר רשת תמיכה ועידוד על בסיס רשת חברתית. האפליקציה דומה לוואטסאפ של חברים קרובים על פי גילאים או מקום מגורים שנמצאים איתך באותה סירה. במקרה של סכרת, אפשר להציל כך חיים, כי אם מישהו נתקע בלי אינסולין, הוא יכול למצוא דרך האפליקציה חולה שנמצא בקרבת מיקום. ככל שהתקדמנו בשלבי התחרות כך התרגשנו יותר והפרס בתחרות ממש מרגש אותנו".
אתי שטרן, ראש קמפוס טל במרכז האקדמי לב, בירכה את הזוכות ואמרה: "משנה לשנה הפרויקטים של הסטודנטיות בקמפוס טל מתפתחים ומתעלים ובעיקר מהווים פתרונות טכנולוגים ממשיים לצרכים האמיתיים של הציבור. ההישג המשים בתחרות, זו השנה השלישית, מוכיח זאת. הפרויקט כבר הכניס את אחת הסטודנטיות לשוק העבודה. הסטודנטיות מביאות כבוד רב לקמפוס טל ולמרכז האקדמי לב ואני מאחלת להן שימשיכו להצליח".
באותו כנס פרויקט נוסף של קמפוס טל זכה להיכלל באוגדן הפרויקטים המצטיינים לשנת 2019 הפרויקט כולל שתי אפליקציות: אחת לפציינט- לאבחון בשלבים מוקדמים של סרטן הראש. והשנייה לרופא- תיק רפואי דיגיטלי חכם הכולל מערכת תומכת החלטה לאבחון מחלות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו