השופט באמירה מקוממת: הצו חל רטרואקטיבית
שופט בית המשפט העליון, מני מזוז, מבהיר הבוקר כי הצו שנתן להקפאת מינויה של אורלי בן ארי גינזברג לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה חל גם במידה והמינוי כבר בוצע, למרות עמדתו של שר המשפטים

שופט בית המשפט העליון, מני מזוז, אומר היום (ראשון) כי הצו שנתן למניעת כניסתה של אורלי בן ארי גינזברג לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה, התייחס גם לאפשרות שהמינוי כבר בוצע ונכנס לתוקף, כך על פי דיווח בתאגיד השידור 'כאן'.
הודעתו של מזוז מגיעה לאחר שבן ארי הודיעה לשר המשפטים שהיא מוותרת על המינוי. במכתבה לשר אוחנה כתבה: "למרות הזכות הכרוכה בחובה להוביל את הפרקליטות בתקופה רגישה זו, אני רואה לנכון להעדיף את טובת הציבור והאינטרס הציבורי, על פני שאיפותיי האישיות" סיכמה. א"י לכך, אני חוזרת בי מהסכמתי לעמוד בראש הפרקליטות, היקרה לי כל כך"
כזכור, ביום שישי הודיע אוחנה ליועץ המשפטי לממשלה כי צו הביניים שניתן בעניינה של בן ארי אינו תקף. לטענתו של אוחנה, מינויה של בן ארי נחתם על ידו יממה לפני שניתן צו הביניים, רגע לפני טקס חילופי הפרקליטים, ועל כן אינו תקף רטרואקטיבית. היועץ המשפטי לעומת זאת סובר כי צו הביניים תקף, והוא מונע מבן ארי לכהן כממלאת מקום פרקליט המדינה.
עם זאת, מנדלבליט אמר לבג"ץ כי "הצו הארעי שהוציא מזוז צריך להישאר על כנו". הוא הסביר כי "בן ארי טרם נכנסה מבחינה מהותית לתפקידה ומינויה יפגע בתפקודה התקין של הפרקליטות". מנדלבליט כינה זאת "מקרה חריג", לפיו, בג"ץ יכול להעניק צו ועל ידי כך להקפיא את המינוי גם אם מבחינה פורמלית הוא נכנס לתוקף ערב קודם העתירה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו