לקראת ציון יום היציאה והגירוש של יהודים מארצות ערב ואיראן, מפרסם היום (שני) ח"כ אופיר סופר תמונה של משפחתו בשחור לבן, בין היתר נמצאות שם אימו ז"ל (מסומנת בעיגול אדום) וסבא וסבתא של הח"כ, אליהו ובובה לוזון, ששרדו את המחנות בלוב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השרה גילה גמליאל מציינת בישיבת הממשלה את יום הגירוש ליהודים מאיראן וערצות ערב (צילום: סרוגים)

בחשבון בפייסבוק כתבו: "כילד, אני זוכר שהפרעות בלוב קיבלו ביטוי בקהילה, בבית הכנסת ובמושב. אך ללא שום אזכור במערכת החינוך. בשיעור היסטוריה, זוכר את עצמי מתווכח עם המחנכת על כך שסבא וסבתא שלי היו במחנה ג'אדו בלוב תחת השלטון הנאצי, אך מבחינתה זה לא קרה. המורה לימדה על המחנות בורשה אבל מעולם לא על המחנות בג'אדו בלוב".

תעשו לי טובה, תשאלו את הילדים שלכם אם הם מכירים את המילים הבאות: הפרהוד, הכותאב, אנוסי משהד, פרעות טריפולי, פרעות חלאב, עלילות דמשק, השבת השחורה של יהודי אלג'יריה ועוד.

תרשו לי להניח, שגם אתם לא מכירים את כל האירועים שעומדים מאחורי המילים האלה. ההוויה והתרבות הישראלית נטתה ולעיתים אף נוטה כעת, להעלים מההיסטוריה את הסיפור שלנו – פרקים שלמים של לפחות חצי מאזרחיה היהודים של מדינת ישראל לא סופר.

ביום זה, הוא ציין,  לכל "יוצאי יהדות ספרד, יש תפקיד: להמשיך לספר, לכתוב, לשמר ולפאר את סיפור המורשת של אבותינו ושלנו בארצות הגולה וגם את סיפור הגירוש העלייה והקליטה כאן בארץ ישראל. חייבים לדבר את הסיפור שלא סופר".