צפו: איך שמן דגים הוא הפתרון להפרעות קשב - סרוגים

צפו: איך שמן דגים הוא הפתרון להפרעות קשב

גיא בן צבי, חוקר בריאות עצמאי ומנכ"ל אומגה 3 גליל, בראיון באולפן סרוגים על הטיפול בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין וסיפורי ההצלחה שניתן להגיע אליהם דרך שינוי בתזונה | צפו:

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=יהודה-לוינגר'>יהודה לוינגר</a>, חדשות סרוגים

אחת התופעות השכיחות בישראל – הפרעת קשב וריכוז  – נמצאת בגרף עולה. כ-15% מכלל ילדי ישראל עם הפרעות קשב וריכוז, והורים רבים מחפשים אחר פתרון אלטרנטיבי לתרופת הריטלין עם שלל תופעות הלוואי שמגיעה איתה.

הבאנו לאולפן סרוגים את  גיא בן צבי, חוקר בריאות עצמאי ומנכ"ל אומגה 3 גליל – חברה שקיימת כבר 15 שנה מאז 2005, מפתח שיטת פרוטוקול אומגה לירידה מתרופות פסיכיאטריות, ביניהן גם להפרעות קשב.

בראיון שוחחנו על הטיפול בהפרעת קשב וריכוז דרך אומגה 3: האם יש הצלחות? האם אומגה 3 היא תחליף לתרופות קונבנציונליות? ומה בעצם התהליך שעובר הילד מרגע שהוא מתחיל לקחת את הקפסולה? "החלום של החברה שלי לראות את גרף העלייה בהפרעות קשב וריטלין משנה כיוון ומתחיל לרדת", אומר בן צבי.

עוד באותו נושא

לשפר קשב וריכוז ללא תרופות | הנחה לסרוגים

אמרו לי: תיזהר – הילד יהיה זומבי

סיפורו האישי של בן צבי הוא מרתק. איש-הייטק, טייס, קיבוצניק – דמות שהייתה רחוקה מעיסוק בתחום הבריאות.

אי-שם בתחילת שנות ה-90, בנו השלישי (מתוך 5) החל סובל מהפרעות קשב וריכוז – סיפור שאולי מוכר להרבה שקוראים את הכתבה הזו. בחדר הלידה קיבל הילד חיסון לצהבת בי – המחזור הראשון שקיבל – וכבר איך שיצא מחדר הלידה היו לתינוק 2 בעיות: הוא היה היפר-אקטיבי והיפר-אלרגי: "כבר מגיל שבוע, זה לא נורמלי וזה לא צריך להיות ככה".

בן צבי מתאר את התסמינים שהורה טרי מתמודד חסר עצות עם דאגה לילד שלו: "העור שלו בער, הוא היה עם שלפוחיות, הוא היה היפראקטיבי, בגיל 3-4 היו לו התפרצויות זעם שאי אפשר היה להשתלט עליהן, ובגיל 6 התפרצו לו טיקים".

בכל הזמן הזה, אומר בן צבי, הילד נטל תרופות נגד אלרגיה ותרופות פסיכיאטריות ובגיל 6 וחצי הילד נהיה זומבי: "ואתה שואל את עצמך: מה יותר גרוע? שהילד יהיה זומבי בגלל התרופה או שיהיו לו היפראקטיביות, טיקים והתפרצויות זעם של הטורט".

קרה נס: אחרי 3 חודשים הפסקנו את התרופה לגמרי

כאן בא המפנה: בן צבי ואשתו, אורנה, החלו לחפש אלטרנטיבות, גם באינטרנט שהיה עוד בחיתוליו: "חיפשנו רבות עד שמצאנו קבוצת תמיכה לטורט בארה"ב, ואמרו לנו על התרופות: תיזהרו, יהיה לכם זומבי. הם אמרו לנו שהפתרון הוא מאוד פשוט: תזונה. זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי על הקשר בין תזונה לבריאות".

הנשים מארה"ב נתנו לי 3 עצות: להוריד מתזונת הילד סוכר ועמילן, להוריד מזון מעובד (שומן צמחי) ולתת לו אומגה 3. לאחר ניסיון ללא הצלחה עם זרעי פשתן שמכילים אומגה 3, אמרו לו בקבוצת התמיכה שאומגה 3 להפרעות קשב וריכוז יש לקחת רק משמן דגים.

"שם קרה הנס, התחלתי לתת לו והעליתי לאט לאט את המינון של אומגה 3. בד בבד הורדתי לאט לאט את המינון של התרופה – ותוך 3 חודשים הפסקנו עם התרופה לגמרי. נשארו טיקים מינוריים וההיפראקטיביות הפכה להיות שובבות, וכבונוס: האלרגיות נעלמו. היום הילד בן 27 והוא טייס".

"לעתים תרופות עלולות להיות צרה"

הרפואה היום מתקדמת, כאבא – לא פחדת לטפל בילד שלך בלי תרופה? ואם זה היה מזיק? "לילד שלי יש מזל שהיה לו אבא, כמו אלפי הורים רבים, שהיה מספיק אמיץ להבין שהכיוון של התרופה הוא ללא מוצא, מצד אחד החיים עם התרופה לא טובים, מצד שני כשניסינו להפסיק את התרופה בבת אחת הטורט חזר כפליים. המזל שלי שבעקבות הניסיון שלי אני יכול לעזור אני יכול לעזור למשפחות אחרות עם טורט, הפרעות קשב, דיכאון קליני ואפילו סכיזופרניה, ואותן העצות שקיבלתי אז מהנשים בארה"ב עוזרות כיום להרבה הורים בישראל. נכון, רוב הפסיכיאטרים לא מכירים בכך, אבל יש כמה שמשתפים פעולה עם הורים רוצים להימנע או להפסיק תרופות של ילדים, כי הם מודעים לכך שתרופות פסיכיאטריות עלולות לעתים להיות צרה."

מה כוללת האומגה 3? "אומגה 3 טרייה בתוך קפסולה. כל קפסולה זה סרדין פחות או יותר והכול מחומרים טבעיים – גם הג'לטין של הקפסולה. מה שיש בפנים זה פשוט שמן דגים, וגם מי שאין לו הפרעות קשב וריכוז יכול לקחת. בדיעבד ישנן המון מחלות כרוניות שנמצאו קשורות למחסור באומגה 3 כמו דלקות מפרקים, דלקות של דרכי הנשימה ואפילו יובש בעיניים נובע ממחסור באומגה 3".

למה בעצם להקים חברה מסחרית?  "הסיפור מתחיל בפן האישי. האומגה 3 שנתתי לבן שלי פתאום הפסיקה לעזור, וגיליתי שזה בגלל שהיא מחומצנת ונהרסת על המדף בקיץ בישראל והבנתי שצריך קירור. נפגשתי עם החברה שמייצרת את האומגה והתחלתי להביא לארץ אומגה 3 באופן עצמאי ולשמור במקרר, ואז הרבה ביקשו ממני שאביא להם גם. ככה הקמתי עם אשתי אורנה את החברה כאשר המשימה הייתה לספק אומגה 3 בקירור: בהתחלה למשפחה, ואז לחברים ולכל עם ישראל. גייסנו תזונאיות, אנשי שיווק ואנשי תפעול והקמנו מקררים ברחבי הארץ, ואנחנו תומכים בלקוחות לא רק בהיבט של הקפסולה אלא גם כמה לקחת ומה המינון, ותזונה תומכת: מתכונים והמלצות תזונה איך להוריד את הסוכרים."

מי מגיע אליכם? "בדרך כלל שני סוגי אוכלוסיות: האחד – הורים שלא רוצים תרופות ומחפשים אלטרנטיבות, והסוג השני הם נפגעי ריטלין. בתחילה כשהם נתנו לילדים ריטלין זה היה נהדר, אך לאחר כמה שנים התחילו תופעות לוואי".

"זה לא תחליף לריטלין זה תחליף לדגים"

מהן תופעות הלוואי של ריטלין? "הפסקות תיאבון, הילד נהיה מרוכז רק בדבר אחד: אם הוא מכין שיעורי בית אז הוא כמו זומבי מכין רק את זה ולא הולך לשחק עם חברים. אני שומע מבני נוער שהתרופה עוזרת להם להתרכז, יש להם באמת ציונים יותר טובים, אבל אין להם חברים, אין רגש חברתי, ישנה גם תופעת עיכוב גדילה, מתפרצות אגרסיות ועוד".

לאומגה 3 יש תופעות לוואי?"הקפסולה של אומגה 3 היא שקופה כי חשוב לדעת מה קורה פה, וכן ישנן תופעות לוואי אבל אחרות לגמרי: גרעפסים בטעם של דגים – זה קורה עם לוקחים את האומגה 3 עם אוכל, והפיתרון נורא פשוט: לקחת על בטן ריקה. גם אם לוקחים כמות גדולה ישנה תופעת לוואי, קצת לא נעימה, שזה יוצא עם הצואה. גם לזה יש פתרונות. אם אדם חושד בתופעת לוואי שקשורה לשמן הדגים ומדאיגה אותו, אני פשוט ממליץ לו להפסיק או לשנות מינון. אומגה 3 זה בעצם אוכל, כמו סרדין, ואם לוקחים 5 אומגה 3 זה כמו קופסת סרדינים מבחינת תכולת האומגה".

אתה בטח נתקל בהתנגדויות שהרי אתה לא רופא או מטפל?  "אני אומר זאת באופן גלוי, אני לא רופא או מטפל – אני נותן עצות. אנחנו גם אומרים בגלוי שאומגה 3 זה לא תחליף לריטלין. למה זה עוזר? כי לילדים עם הפרעות קשב יש מחסור באומגה 3, ואם אתה לוקח אומגה 3 ביטלת את המחסור. זה לא תחליף לריטלין זה תחליף לדגים".

לדבריו של בן צבי, בישראל ישנו עודף אבחון של הפרעות קשב: "ישנם 15% מאובחנים בהפרעות קשב וריכוז – אין מספרים כאלו באף מחלה אחרת. המספר האמתי צריך להיות 1%, האבחון הוא קל מדי ואני חושד שהוא נדחף מתעשיית התרופות ששכנעה את כל המערכות שאין דרך התמודדות אחרת מלבד תרופות".

"החלום של החברה שלי", מסכם בן צבי, "לראות את גרף העלייה בהפרעות קשב וריטלין משנה כיוון – מתחיל לרדת, אם עוד שנה הוא יהיה 14% – זה השכר שלי בעבודה".

לייעוץ והכוונה ופרטים נוספים על אומגה 3 גליל לחצו כאן >>

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
חוקר בריאות עצמאי = גולש בגוגל
אבי בן | 11-12-2019 23:54
קישקוש בלבוש הבן אדם שרלטן. מי שרוצה אומגה 3 צריך לאכול זרעי ציה או טונה יש אומגה 3 בהמון מאכלים הגוף צריך לקבל את באופון טבעי גם אני חוקר בריאות עצמאי=גולש בגוגל .... חחחחח חחח....
2
אומגה 3 אתיל אסתר
פרופסור שמואל אדלשטי | 12-12-2019 7:31
חומצות השומן אומגה 3 משמני דגים כפי שקיימים באומגה גליל הן לא בצורתן הטבעית שזו טריגליצריד. העדיפו את הצורה הטבעית היעילה והבטוחה יותר.
3
ניסיתי אומגה גליל לא עזר!
דניאל | 16-12-2019 20:45
ניסיתי אומגה 3 גליל 4 חודש עם ויטמין e מינון גבוה 10 קפסולות של אומגה 3 גליל ביום , וזה לא עזר סתם בולשיט.. אולי עזר לחשבון בנק שלו . ואז בדיעבד קראתי באינטרנט ואף אחד לא מגבה את זה שאומגה 3 עוזר לבעיות קשב, לא בארץ ולא בחול! תיקראו ותיווכחו .. וראיתי את זה בפורומים במה לא.. גם בארץ וגם בחול אנשים מגיבים שאומגה 3 99 אחוז לא עוזר לקשב וריכוז! וגם אני לא בעד ריטלין כי יש לזה המון תופעות לוואי..