הרבנות: אין לברר יהדות של עובד מטבח בלי חשד סביר
לקראת הדיון בבג"צ, מבהירה הרבנות הראשית לישראל לרבנים נותני תעודות הכשרות, כי אין לבצע בירור יהדות לאדם בשל מוצאו או צבע עורו. צפו בתחקיר ששודר אתמול בכאן

לקראת הדיון בבג"צ, מבהירה הרבנות הראשית לישראל לרבנים נותני תעודות הכשרות, כי אין לבצע בירור יהדות לאדם בשל מוצאו או צבע עורו.
הקביעה של מועצת הרבנות באה לקראת דיון בבג"צ היום, בו דרשו עובדים ממוצא אתיופי תושבי קרית גת, למנוע מרב העיר לבדוק את שורשיהם היהודיים כתנאי להעסקתם בתחום המזון. אמש פורסמה בכאן 11, עדויות של עובדים ממוצא אתיופי שעובידם בקייטרינג בקרית גת, נגד הרב בנימין זרעו, רב קהילת יוצאי אתיופיה בעיר, המברר לבקשת רב העיר משה הבלין את יהדות העובדים במטבח.
בנוהל החדש, אותו מסרה הרבנות לבג"צ, והתקבלו בישיבתה האחרונה של מועצת הרבנות הראשית בביתו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, כל עוד אין לרב נותן ההכשר יסוד סביר לחשש כי עובד אינו יהודי, כגון קיומה של זיקה ברורה לדת אחרת וכיוצא בזה, אין הוא מחויב לערוך בירור יהדות לעובדי בית העסק.
עוד הובהר כי שיוכו של עובד לעדה או ארץ מוצא מסוימת, אינו יכול כשלעצמו להוות הצדקה לעריכת בירור יהדות לאותו עובד באופן ספציפי. במקרים בהם הרב נותן ההכשר מוצא לנכון לקיים הליך בירור יהדות גם לעובדים שלא מתקיים לגבי יהדותם חשש ספציפי, הוא רשאי לעשות זאת בתנאי שיבצע את ההליך לכלל העובדים העוסקים בבישול בבית העסק.
מארגון עתים נמסר: "אנו מברכים את החלטת מועצת הרבנות הראשית, אשר מבקשת לצמצם את בירורי היהדות שנעשים לאנשים בשל מוצאם או צבע עורם במסגרת עבודה בענף המזון.
אנו תקווה שזוהי התחלה של שינוי המגמה וצמצום חקירות היהדות שמבצע הממסד הדתי כלפי אזרחי ישראל בצמתים שונים בחייהם, שפוגעות בלכידות העם היהודי ובקיבוץ הגלויות הישראלי".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו