אחרי קיץ ארוך- בשורות מעודדות ממפלס הכנרת
אחי העלייה האדירה של מפלס הכנרת בחורף שעבר, גם הקיץ מביא עמו בשורות טובות עם ירידה של 60 ס"מ בלבד- נמוך בהרבה מהמצופה. עם זאת ברשות המים מדגישים: המחסור עוד גדול

החורף שעבר היה אחד החורפים הגשומים ביותר בעשרות השנים האחרונות, בסופו עלה מפלס הכנרת בכ-3.5 מטרים. בדרך כלל במהלך חודשי הקיץ מאבדת הכנרת כמות משמעותית של מים, וזאת כתוצאה מהתאיידות וזאת בלי קשר לכמות הנשאבת באופן יזום על ידי רשות המים.
אלא שאחרי החורף הטוב שהיה, גם הקיץ הביא עמו בשורות מעולות למפלס הכנרת, כאשר בחודשי הקיץ האחרונים ירדה כמות המים בצורה נמוכה משמעותית מזאת שציפו לה ברשות המים.
נקודת השיא של מפלס הכנרת הייתה בתחילת חודש יוני האחרון, אז עמד המפלס על 211.18-. בחודשים האחרונים ירד המפלס בכ- 60 ס"מ בלבד, והוא עומד כעת- רגע לפני עונת הגשמים- על 211.79-. ראוי לציין כי למרות הנתון המעודד, לכנרת מלאה חסרים עוד כ- 3 מטרים. בימים אלה התמתנה הירידה במפלס הכנרת והיא קרובה להתייצבות, כאשר ככל שיהיו גשמים תגיע הכנרת להיפוך המגמה.
בשיחה לסרוגים, הסביר גורם ברשות המים, את הסיבה לירידה הנמוכה יחסית ואמר כי מדובר "רק ב- 60 ס"מ בשל צמצום השאיבה באופן יזום על ידנו, והמשך כניסת זרימות הנחלים".
עוד נמסר כי "המחסור עדיין גדול" וכי "ושנים טובות כמו שנה שעברה מתרחשות פחות מהשנים השחונות".
(השביל התלוי בשמורת הטבע הבניאס. צילום: ויטלי גרנדר/ רשות הטבע והגנים)
בתוך כך, אחרי שהגשם פקד אותנו בשבוע שעבר, הוא צפוי לשוב בהמשך השבוע לרוב אזורי הארץ. מחר, יום רביעי, ממטרים מקומיים צפויים ברוב אזורי הארץ מלווים בסופות רעמים יחידות. בנחלי הדרום והמזרח חשש לשיטפונות. תחול ירידה נוספת בטמפרטורות.
ביום חמישי, יהיה מעונן חלקית. בצפון הארץ ובמישור החוף צפוי גשם מקומי ויתכנו סופות רעמים יחידות. הטמפרטורות תהיינה ללא שינוי ניכר.
ביום שישי, גשם צפוי לרדת לפרקים במישור החוף, מלווה בסופות רעמים. במהלך היום הגשם יתפשט בהדרגה לצפון הארץ ולמרכזה. בבקעת הירדן, במדבר יהודה ובים המלח קיים חשש קל משיטפונות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו