סמוטריץ נגד המשנה ליועמ"ש: "מערער משילות"
במכתב חריף ששיגר שר התחבורה הוא תוקף את המשנה ליועמ"ש קמינץ שהורה למנכ"ל משרד רה"מ לאכוף את פינוי המאחזים: "החלטת המערכת המשפטית לאמץ עמדת שמאל משפטית קיצונית ביחס ליהודה ושומרון החלטה פוליטית"

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' שיגר היום מכתב חריף אל מנכ"ל משרד ראש הממשלה ובו הוא קורא לו ולרה"מ נתניהו להדוף בשתי ידיים את מה שהוא מכנה "ניסיונם של המשפטנים ליטול לעצמם סמכויות לא להם, בניגוד לחוק ולדמוקרטיה, ולסרב להתפרק מאחריותו ומסמכותו על הבניה ביהודה ושומרון"
הרקע לדברים הוא מכתב שכתב המשנה ליועמ"ש ארז קמיניץ ופורסם ב"גלובס", אותו העביר למנכ"ל משרד ראש הממשלה רונן פרץ, ובו הוא מבקר קשות את פעולותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו למנוע פינוי התיישבות לא חוקית ביהודה ושומרון.
במכתב כותב קמיניץ כי "לאחרונה אירעו מספר מקרים שבהם גורמים בדרג המדיני במשרד הביטחון פעלו באופן יזום להקפאת הליכי פיקוח ואכיפה שנועדו למנוע ביסוסה של בנייה בלתי חוקית".
קמינץ קובל במכתבו כי נתניהו והדרג המדיני תחתיו חרגו מסמכות בהתערבותם במדיניות האכיפה בכך שהעניקו ארכות לפינויי מאחזים ביהודה ושומרון, דבר "החותר תחת שלטון החוק" לדבריו. והוא הורה למנכ"ל משרד רה"מ להמשיך את הליכי האכיפה שסיכל הדרג המדיני באיו"ש.
פוקד עליך משל היית אחרון העובדים
"עוד בטרם אתייחס לתוכן המכתב אינני יכול שלא להביע את דעתי באשר לסגנונו", פתח סמוטריץ' במכתבו הנגדי. עו"ד קמיניץ פוקד עליך לפעול משל היית אחרון העובדים הכפופים לו ולא מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הפועל כאיש אמונו וכזרועו הארוכה של ראש הממשלה ושר הביטחון. סגנון זה מבטא בעיית משילות קשה ואבדן דרך של מי שאמורים להיות משרתי הציבור תחת הנחיית נבחריו. אין להשלים עם היפוך יוצרות שכזה".
לדברו של שר התחבורה "תוכנו של המכתב מופרך משפטית, נשען על תיאור מעוות של המציאות, ומערער אחר יסודות המשילות, הדמוקרטיה ושלטון החוק".
"כל מי שיד ורגל לו בנעשה ביהודה ושומרון יודע שכפיפותו זו של הדרג הצבאי לדרג המדיני ביהודה ושומרון אינה נעצרת בתחום הפעילות המבצעי-ביטחוני אלא שוזרת גם את פעילותו האזרחית של המפקד הצבאי לכל אורכה"
"ההתיישבות ביהודה ושומרון היא מדינית באופיה ורחוקה מלהתנהל בכלל היבטיה בצורה "מקצועית" רגילה כפי שמקובל בגבולות הקו הירוק. כלל הליכי התכנון והבניה מנוהלים ומפוקחים באופן הדוק על ידי הדרג המדיני ועל בסיס שיקולים מדיניים, והדרישה כי הליכי האכיפה כנגד ההתיישבות הישראלית לבדם יהיו נטולי זיקה מדינית תביא לתוצאה מפלה, לא הגיונית ולא הגונה."
סמוטריץ' אף מזכיר את ההימנעות מפינוי אל אחמר כדוגמה לשיקולי מדיניות שנכנסו לפן המקצועי ומוסיף, "אי אפשר גם להתעלם בהקשר זה מניסיונם של היועץ המשפטי ואנשיו לסכל החלטות של הממשלה והכנסת, שביקשו להסדיר את ההתיישבות ביהודה ושומרון וחוקקו לשם כך בסמכות וברשות את חוק ההסדרה."
"החלטת המערכת המשפטית לאמץ עמדת שמאל משפטית קיצונית ביחס ליהודה ושומרון", מוסיף סמוטריץ ואומר, "בה בעת שישנן עמדות משפטיות אחרות חזקות, מבוססות ומאוזנות בהרבה, היא החלטה פוליטית שגוזרת את היחס של המערכת הזו להתיישבות כולה כבר שנים רבות ומביאה להצרת צעדיה בכל דרך. לא ניתן לקבל את הניסיון של עו"ד קמיניץ לשוות להחלטות הדרג המדיני הנוגעות להתיישבות ביהודה ושומרון ניחוח פוליטי ואילו להחלטותיו בעניין ארשת משפטית "מקצועית ואובייקטיבית".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו