מירושלים לליטא: מסע בעקבות תחנות חייו המוקדמות של הרב קוק
מסע מרגש שהתקיים לראשונה, שמונים וארבע שנים לאחר פטירתו של הרב קוק זצ"ל, חזר בשבוע שעבר לאחר שסייר לאורך מסלולו של הראי"ה קוק זצ"ל, במשך 'טל' שנותיו הראשונות עד עלייתו לארץ

מסע מרגש שהתקיים לראשונה, שמונים וארבע שנים לאחר פטירתו של הרב קוק זצ"ל, חזר בשבוע שעבר לאחר שסייר לאורך מסלולו של הראי"ה קוק זצ"ל, במשך 'טל' שנותיו הראשונות.
במשך שבוע ימים גדוש חוויות, יצאו למעלה מארבעים "שוחרי תורתו של הרב קוק" למסע בארצות מולדתו ובנופי ילדותו, מקומות בהם שאב את תורתו: ישיבת וולוז'ין, ראדין של ה"חפץ חיים", מיר ופוניבז' של האדר"ת – אבי אשתו הראשונה של הרב קוק.
הרב יוחנן פריד, יו"ר 'בית הרב', סקר לאורך כל המסע את חידודיו וחידושיו של הרב קוק וקישר אותם למקומות הביקור.
המסע אותו הוביל עקיבא סלע, מנהל המרכז "מירושלים לליטא" הפגיש את המשתתפים עם המורשת התורנית, התרבותית והציונית שצמחה במאות השנים שלפני השואה, אותה ספג הרב קוק בשלושים ותשע שנות חייו, טרם עלה לארץ ישראל.
המסע שזכה גם לליווי מוסיקלי ע"י מנצח המקהלה זמרת-יה ד"ר אורי אהרון, הפגיש את המשתתפים עם היהדות התוססת שאיתה נפגש הרב קוק במסעותיו, – עולם התורה של הגר"א, הנצי"ב, ראשי ישיבות מיר, סלבודקה וטלז, ה"חפץ חיים" שהיה עמו בידידות, ומאידך עולם ההשכלה, הציונות הדתית , סופרים משוררים והיסטוריונים שחיו ויצרו באותה תקופה.
הקבוצה שהרגישה לאורך כל המסלול שהיא נמצאת בסמינר מהלך, חוותה חוויות ריגושיות רבות, פרצה בריקודים נלהבים בישיבת וולוז'ין ובבית המדרש של ה"חפץ חיים" וגם בטקסים מרגשים במיוחד באתרי הזיכרון ליהודי לטביה שנרצחו שם על ידי הצורר הגרמני ועוזריו המקומיים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו