לאחר מעבר השגרירות: גואטמלה חוגגת עצמאות
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים אירח בסוף השבוע האחרון אירוע לתחילת חגיגות יום העצמאות של גואטמלה, לראשונה מאז מעבר שגרירות המדינה לירושלים. שגריר גואטמלה בירך: "גואטמלה ידידת אמת של ישראל"
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים אירח בסוף השבוע האחרון אירוע חגיגי לתחילת חגיגות יום העצמאות ה-198 של גואטמלה, שנערכו בפעם הראשונה יחד עם חגיגות השנה למעבר שגרירות גואטמלה לירושלים.
גואטמלה הינה אחת מהמדינות הראשונות שתמכו בישראל באו"ם וממשיכה לתמוך בה עד לימים אלו. כמו כן, גואטמלה היא השנייה להכיר בירושלים כבירתה הרשמית של מדינת ישראל. במאי 2018 הצהיר הנשיא ג'ימי מוראלס על העברת השגרירות לירושלים.
באירוע השתתפו נציגים משגרירות גואטמלה, בראשם שגריר גואטמלה בישראל מריו בוקרו. כמו כן נכחו באירוע גם: שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן, שר המשפטים אמיר אוחנה, מייסד ויו"ר חבר הנאמנים הבינלאומי במוזיאון ידידי ישראל ד"ר מייק אוונס, ראש העיר ירושלים מר משה לאון ושגרירים נוספים ממרכז ומדרום אמריקה.
במהלך האירוע הוענק לשגריר גואטמלה, מריו בוקרו פרס המבטא את ההוקרה וההערכה על תמיכתו האיתנה במדינת ישראל והעם היהודי. בנוסף, שגריר גואטמלה, מריו בוקרו העניק לראש העיר ירושלים, מר משה לאון את הספרים הראשונים של ספריית מיגל אנגל כמחווה להוקרת העיר ירושלים.
שגריר גואטמלה, מריו בוקרו: "היום אנחנו חוגגים את עצמאותה של מדינה שמסמלת שלום והינה ידידת אמת של ישראל. ב-2018 החלטתו ההיסטורית של הנשיא מוראלס עלתה על כל ציפייה אפשרית".
שגריר ארה"ב, דוד פרידמן: "מתוך כל הדברים הטובים שיש לנו במשותף, הדבר הנעלה ביותר הוא תמיכתנו ההדדית במדינת ישראל".
מייסד ויו"ר חבר הנאמנים הבינלאומי במוזיאון ידידי ישראל, ד"ר מייק אוונס: "אני רוצה לומר לגואטמלה ולנשיא העומד בראשה, אנחנו אוהבים אתכם, שיברך אתכם האל. אני מאמין כי הכאוס בעולם יכול להיפתר באמצעות מנהיגות מוסרית".
שר המשפטים, אמיר אוחנה: "תמיכתך הכה חיונית במדינת ישראל וכל המאמצים הדיפלומטיים שאתה עושה למען מדינת ישראל מהווים בסיס להסתכלות לעתיד משותף יחדיו. הייתי רוצה להודות במיוחד לנשיא גואטמלה, על העברת השגרירות לירושלים".
בדצמבר 2017, הנשיא דונלד טראמפ קיבל את פרס ידיד ישראל מד"ר מייק אוונס במשרד הסגלגל באירוע בו נכחו סגן הנשיא מייק פנס, יועציו הבכירים ג'ארד קושניר ואיווונקה טראמפ ומנהיגי הדת המייצגים למעלה מ-150 מיליון נוצרים ברחבי העולם.
כאמור, המוזיאון כיבד בהענקת האות היוקרתי את הנשיא טראמפ, את נשיאה ה-43 ג'ורג' וו. בוש, נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו, נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס, נשיא הונדורס חואן אורלנדו הרננדס, נשיאה ה-4 של בולגריה רוסן פלנלייב ורבים נוספים. לאחרונה הגיע מספר התומכים במוזיאון ידידי ישראל ושותפיו ל-65 מיליון, ובך הם מהווים את הקהילות הפרו-ישראליות הגדולות בעולם. בחודש נובמבר, מוזיאון ידידי ישראל עתיד לפתוח מרכז חינוכי כחלק מיוזמתו להיאבק באנטישמיות ובגזענות, ללמד תומכי ישראל בעולם על המדינה ולחבר את מדינת ישראל לעולם.
מוזיאון ידידי ישראל מספר את סיפוריהם המרתקים של ידידי ישראל הגיבורים לאורך הדורות, מאז ועד לימים אלו אשר הביעו את תמיכתם הנלהבת ברעיון הציוני, בעם היהודי ובמדינת ישראל. נוסף לפעילות בכותלי המוזיאון, מתבצעת פעילות משמעותית ועמידה איתנה בגזרת המאבק באנטישמיות הבינלאומית, ובמאבק נגד תנועת ה-BDS.
מוזיאון ידידי ישראל הינו פרויקט בשווי 100 מיליון דולר שמטרתו לעזור ולחנך תומכי ישראל ברחבי העולם, למען מדינת ישראל, השגייה ואתגריה. כמו כן, מוזיאון ידידי ישראל מפתח מרכז שגרירים הכולל את צוות החשיבה הנוצרי-ציוני הראשון, מרכז תקשורת ואוניברסיטה אינטרנטית. המוזיאון הפך לאחד מאתרי החובה בישראל הן עבור תיירים והן עבור ישראלים.
בימים אלו עומד בראש חבר הנאמנים הישראלי מפקד פיקוד הצפון לשעבר, אלוף (מיל') יוסי פלד, לצד חברים מכובדים נוספים. המוזיאון זכה להתכבד בנשיאה התשיעי של מדינת ישראל, שמעון פרס ז"ל, כראש חבר הנאמנים הבינלאומי הקודם שלה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו