מנהל תיכון צייטלין לשעבר תובע 1.1 מיליון שקל מעיריית תל אביב
שמעון אש, מי שהיה מנהל בי"ס "צייטלין" בת"א ופוטר לאחר הסערה סביב מסלול 'צופיה' בבית הספר תובע את עיריית תל אביב על סך של 1.1 מיליון שקלים בגין פיטורים שלא כדין

שמעון אש, מי שהיה מנהל בי"ס "צייטלין" בת"א תובע את עיריית תל אביב על סך של 1.1 מיליון שקלים בגין פיטוריו מבית הספר שעוררו סערה.
את אש מייצג עו"ד מתן פריידין שהגיש כתב תביעה ארוך ובו הוא מתאר באריכות את הסיבות הלא ענייניות לטענתו לפיטוריו, כשכותרת התביעה היא פיטורים שלא כדין, הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, הפרת חוזה.
אש שימש כמנהל התיכון הדתי הותיק במשך 4 שנים, ופוטר בסיום שנת הלימודים תשע"ח. בכתב התביעה נגד עיריית תל אביב שהגיע לידי סרוגים, הוא טוען כי פיטורי נעשו בגלל התנגדותו ליזמת העירייה לקדם את מסלול 'צופיה' ליברלי בבית הספר, שנעשה בניגוד לדעתו כשהוא טוען כי קידומה של מנהלת המסלול חנה פרידמן נעשה שלא משיקול מקצועי וגרר התנגדות ועדי ההורים, התלמידים והגורמים המקצועיים בבית הספר.
התנגדות ל'צופיה' הובילה לפיטוריו
בכתב התביעה טוען אש כי "בסופו של יום, החליטה הנתבעת (עיריית תל אביב) להתנכל ולהתעמר בתובע עד כדי פיטוריו שלא כדין, על רקע פוליטי-אידיאולוגי בשל התנגדותו לכפיית תפיסה הלכתית שונה ובלתי מקובלת על המיינסטרים הציוני-דתי, וסגרגציה של תלמידים מרקע סוציו-אקונומי נמוך שהנהיגה הגב' פרידמן במסלול "צופיה" וכן לעצם מינויה של הנ"ל למנהלת של כלל תלמידי צייטלין."
במשך עמודים שלמים בכתב התביעה של אש נגד עיריית תל אביב הוא מתאר את הכשלים והפערים בין אופיו של בית הספר לבין מה שניסתה מרכזת התכנית לקדם. בין השאר מאשים אש כי התוכן הכיל ערכים פמיניסטיים רדיקליים, קונסרבטיביים ושמאל קיצוני. כשהוא טוען כי מדובר במסלול אלטיסטי שאינו מתאים לרוח בית הספר:
"הפתיחות והליברליזם של מסלול זה נעצרים הן בתחום הגיאוגרפי (למסלול זה לא התקבלו בנות מאזור דרום ת"א), הן בתחום הכלכלי (שכר הלימוד אינו מתאים לבנות שהוריהן אינם נמנים עם העשירון העליון), והן בתחום העדתי (כאמור, בנות ממוצא אתיופי אינן רצויות במסלול זה)."
יש לציין כי בסוף שנת הלימודים הקודמת, בה פוטר אש, גם מסלול צופיה נסגר, ונפתח כבית ספר נפרד 'פלך' לא רחוק מבית ספר צייטלין. חנה פרידמן עברה גם היא לבית הספר החדש.
שימוע למראית עין
אש עבר שימוע במהלך שנת הלימודים תשע"ח, אז נמסר לו כי החליטו על פיטוריו. ההודעה עוררה סערה בבית הספר והגיעה עד כדי השבתת הלימודים, בעקבות כך, חזרה בה העירייה מהכוונה לפטרו, אך כעבור זמן קצר קיבל הודעה נוספת על הפסקת עבודתו.
בכתב התביעה טוען אש כיצד טענו נגדו כי נעדר יותר מדי מבית הספר, וזאת בשל שירותו כקצין ביחידת מילואים, כיצד תפס מורה שמילאה דו"ח הערכה כוזבת עבור מורה אחרת שביקשה לקבל קביעות, כשהיא משתמשת שלא כדין ב'סיסמת מנהל'. "מנהלת אגף המשמעת במשרד החינוך הגדירה מעשה זה כ"פלילי" והורתה לתובע להגיש תלונה במשטרה, לנתבעת נודע אודות דיווחו של התובע בגין מעשי המרמה שביצעה הגב' … וזו, בחרה לפטרו."
עיריית תל אביב: הליך הפיטורים היה סדור וממושך
כאמור בסך הכל תובע אש מעיריית תל אביב סכום של 1.1 מיליון שקל, הכוללים את משכורתו, דמי פיצויים עבור פיטורים שלא כדין, ופיצוי בגין לשון הרע ואפלייה על רקע מקצועי שנגרמה בשל הליך פיטוריו.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם התקבל בעירייה. כאשר יתקבל, העירייה תגיב כמובן בבית הדין. מר שמעון אש פוטר מעבודתו כמנהל בית הספר צייטלין, לאחר שנים ספורות בהן שימש בתפקיד, בתום הליך סדור וממושך. מועד סיום העבודה אף נדחה לפי בקשתו ובהסכמתו. מטעמי צנעת הפרט לא נפרט את השיקולים שבעטיים פוטר.