על המשיחיות בציונות הדתית והבחירות החוזרות
המשיחיות בציונות הדתית היא כוח מניע ופורץ קדימה. הרב קוק- גדול מאצילי ההשראה על מרבית הציונות הדתית נטע יסודות מהפכניים של אתחלתא דגאולה- אבל לפחות בפוליטיקה, נראה שהתפזרנו
את הציונות הדתית נוטים לא פעם להאשים במשיחיות- משמאל כמובן וגם חרדים. וקשה להתעלם שיש ייסוד משיחי חזק בציונות הדתית שמתגלה במלוא עוצמתו בבחירות החוזרות לכנסת.
כשאני אומר משיחיות איני דורש זאת לגנאי. הרב אברהם יצחק הכהן קוק- גדול מאצילי ההשראה על מרבית הציונות הדתית נטע יסודות מהפכניים של אתחלתא דגאולה.
ואם נמצאים בגאולה, בהתחלתה, באמצעה או בשלהי התהליך- יש לזה משמעות קונקרטית. פייגלין לוקח את זה למקום אחד, סמוטריץ' למקום שני, הרב רפי למקום שלישי, בנט לרביעי ומפלגת נעם למקום חמישי.
שלא לדבר על הדתיים בליכוד או בכל המפלגות השונות שנותנים פרשנות לחיים בתוך מדינה יהודית. תשאלו את יהודה גליק ועלייתו להר הבית.
בתוך כל הכיוונים הללו יש לא מעט ריאקציות, סתירות פנימיות ואינטרסים פוליטיים- אבל זו הרוח המניעה, זה החבל בעזרתו רותמים אנשים לרעיון.
קו פרשת המים העיקרי הוא בין אלו שהולכים יחד עם החברה הישראלית ורואים עצמם חלק אינטגרלי לכל דבר ועניין, ומסתכלים על התהליכים בחברה הישראלית חלק מהכוונה אלוקית של המציאות- כפי שהרב קוק ראה בחילונים שהקימו את המדינה, לבין אלו שניצבים מנגד כמוכיחים בשער כפי שהיה הרב קוק גם כן.
הרב רפי פרץ, בצלאל סמוטריץ' בשיתוף נתניהו ניצחו ניצחון פירוס בבחירות האחרונות- מתחריהם בנט ושקד נותרו בחוץ. וליברמן זיהה את האימה בפניה ניצבה החברה הישראלית- ממשלה שמרנית חרדית- חרד"לית. בעוד כחול – לבן והליכוד קיבלו את מרב המנדטים מהציבור.
סמוטריץ' והרב רפי מכוח אותו רצון להשפיע על עם ישראל עם הכוח והתיקים אותם בחרו- התבטאו בהתבטאויות- בנוגע למדינת הלכה ולטיפולי ההמרה, ששיחקו היטב לידיו של ליברמן- שלידם אפילו גפני היה צריך להבהיר את ההבדלים.
ובעוד בציונות הדתית ניסו להתמודד עם המבוכה קמה לה עוד מפלגה מבית המדרש של הרב טאו- "נעם" שמאגפת את הרב רפי שבא מאותו בית מדרש. נראה שבעיקר להניע רעיון בציבור יותר מאשר גחמה אלקטורלית. אולי גם להציג את הרב רפי ליברל- בדיוני הנגמ"ש הדתי לאומי.
יחד עם פייגלין, נוצר הרושם שכולם נלחמים בלהט על רעיונות, כולם רוצים להשפיע על דמותה של מדינת ישראל- רק שהשיקול האלקטורלי נדחק הצידה.
בגלל זה במרבית הציונות הדתית על אף ההבדלים בין ליברליים לחר"דלים קוראים לאיחוד השורות ומסכימים לעלות על נס את איילת שקד, בגלל הטראומה מהבחירות האחרונות.
בגלל הרצון להיות קצת ריאלי, לעזוב את השאיפות הגדולות שבניהם נותק הקשר למציאות והמביט מהצד צריך משקפת של שען חרש כדי להבחין בניואנסים. בשלב זה גם לנתניהו יהיה קשה להשתחל בפער- אך ימים יגידו
פורסם בעיתון יום ליום
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו