"לא קלף מיקוח": פיצוץ במגעים בין הרב רפי לבן גביר
יו"ר הבית היהודי קבע פגישה עם יו"ר עוצמה יהודית, שהודיע כי היא מבוטלת בעקבות הדלפתה. ההצעה: מקום 4 ברשימת הבית היהודי האיחוד הלאומי. אך עם הימין החדש, מדובר רק במקום 7

המטרה הראשית של הבית היהודי האיחוד הלאומי, זה לסגור על ריצה משותפת מול עוצמה יהודית ולהחזיר את איחוד מפלגות הימין, בנוסף ללחצים שמפעיל ראש הממשלה נתניהו עוד בטרם חתימה עם הימין החדש.
בשל כך, יו"ר הבית היהודי פרץ נערך להיפגש בצהריים עם איתמר בן גביר מעוצמה יהודית כדי להציע לו את המקום הרביעי, אך בן גביר הודיע כי הפגישה מבוטלת. ואמר בחריפות: "התקשרתי לפני מספר דקות לרב רפי פרץ, והודעתי לו כי אני לא אגיע לפגישה עימו היום בשל ההדלפה החמורה שלה לתקשורת. אני מבין שמנסים להפוך אותי לקלף מיקוח מול בנט ושקד, אבל אני מבהיר חד משמעית: אני לא קלף מיקוח של אף אחד".
"בבית היהודי התכוונו להציע לי את המקומות הרביעי והשמיני – אנחנו דוחים את ההצעה. הדרישות שלנו נשארות כפי שהן: המקומות השלישי, השישי התשיעי והשנים עשר."
במדובר במקום 4 ברשימה של הבית היהודי האיחוד הלאומי ובהמשך יקבל גם את המקום השביעי. מדובר בקידום של מקום אחד לעומת ההסכם הקודם ביניהם, אז היו המספרים 5 ו- 8. עם זאת, ברשימה המשותפת עם הימין החדש, בהצעה המלאה מדובר רק במקום 7.
אתמול פרסמנו לראשונה בסרוגים כי בעוצמה יהודית דורשים ברשימה את מקומות 5,8,12 ברשימה הסופית. לפי ההצעה שכוללת איחוד של הבית היהודי איחוד הלאומי והמין החדש, עוצמה יהודית יקבלו שתי מקומות בעשירייה: מקום חמש לאיתמר בן גביר ועוד מקום ריאלי במספר שמונה לנציג עוצמה שטרם נבחר. בעשירייה השנייה מציבים בן גביר את המקום ה- 12 למועמד נוסף משלהם.

הצעות מפלגות הימין (קרדיט: יונתן זינדל, הדס פרוש, נועם רבקין פנטום/ פלאש 90)
דנים גם בשאלה מי יעמוד בראש
קודם לכן אמר הרב רפי פרץ בבית הנשיא, בכנס מנהלי הציונות הדתית כי "נפגשתי עם שקד ועם בנט. לכולנו מטרה אחת, לאחד את הימין כדי להילחם בשביל הציונות הדתית. אני מאמין שזה יקרה. אנו דנים גם בשאלה מי יעמוד בראש המפלגה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו