חגיגת בניה במועצה אזורית בנימין, כשעם פתיחת שנת הלימודים יכנסו תלמידי המועצה לשני בתי ספר חדשים ולעוד שלושה אגפים חדשים בבתי ספר קיימים.
בישוב טלמון וביישוב נעלה ייחנכו השבוע בית ספר חדש. כמו כן, ביישובים אדם, פסגות ועופרה נוספו לבתי הספר הקיימים אגפים חדשים. לצידם הוסיפה המועצה עוד 45 כיתות במבנים יבילים לצידם של בתי הספר הקיימים.
הבניה לא פוסחת גם על הגנים ועל המעונות. 11 כיתות גן חדשות נפתחות השנה ועוד ארבע כיתות של מעונות. תהליך הבניה כלל טיפול במעמד הקרקע שעליה ניצבים מוסדות החינוך דרך מכרזים ועד גמר הבניה.
מ"מ ראש המועצה, מוטי יוגב שמופקד על הבניה המואצת מספר כי "חלק מהמוסדות נבנו לאחר מאבק של שנים לאישור מעמד הקרקע כולל מאבק משפטי בבג"ץ ובמאמץ מול משרד הביטחון". לדבריו, "במהלך השנה הקרובה תחנוך המועצה עוד חמישה בתי ספר נוספים ותתחיל בבנייתם של עוד שישה עד עשרה בתי ספר".
"האתגר גדול", הוא אומר, "אבל ככל שהוא גדל הוא מכניס יותר שמחת עשיה וסיפוק. ההצלחה הזו היא תוצאה של שיתוף פעולה של משרד החינוך ואגפי המועצה השונים ובראשם כמובן ראש המועצה, אבי רואה".
הבניה המואצת במועצה האזורית מטה בנימין היא תוצאה של גידול אוכלוסיה מרשים. מאחר שמדובר במועצה האזורית הגדולה בישראל אשר בה חיים 57 אלף נפש ב-44 ישובים, כש-55 אחוז מתוכם הם מתחת גיל 21.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים