ההורים מאוכזבים: נמשיך לשלם 12,000 ש"ח בשנה
ביום שאחרי הגשת מסקנות ועדת דל טוענים ההורים כי הפתרונות עליהם המליצה הועדה אינם מספקים ואינם כוללים הסעות וארוחות צהריים. חבר הועדה צבי ילינק מתנגד לדו"ח וטוען כי הוא "זריית חול בעיניים ומהווה החמצה של הזדמנות נדירה לעשיית סדר במוסדותינו".

ביום שאחרי הגשת ועדת דל לבחינת שכר הלימוד במוסדות החינוך הדתיים לאומיים, ההורים אינם מרוצים.
כפי שפורסם ב'סרוגים' אתמול (ג') הגישה הועדה הציבורית בראשות בן ציון דל, את המלצותיה להורדת שכר הלימוד בישיבות התיכוניות ובאולפנות, כשהיא מבקשת להעמיד סכום מרבי של כ-7,700 ש"ח לשנה לתלמיד בחטיבה העליונה.
בהמלצות קבעה הוועדה כי בפני ההורים יוצג דו"ח שקיפות מלא על ההתנהלות התקציבית בכל הכרוך בתשלומי ההורים, יוצגו בפני ועד ההורים דו"חות שנתיים הכוללים הכנסות, הוצאות ופירוט של הפעילויות. תשלומי ההורים יאושרו ע"י ועדי ההורים ויועברו לפיקוח בידי מינהל החמ"ד במשרד החינוך.
בתגובה להמלצות פרסמו יוזמי העצומה להורדת שכר הלימוד בחינוך הדתי הבוקר את עמדתם ביחס למסקנות, תחת הכורת אכזבה מהמסקנות ומתגובת מוסדות החינוך להמלצות.
"הוועדה מתייחסת לבתי ספר ללא פנימיה." כותבים ההורים" ,"הסכומים עדיין גבוהים בהתחשב בכך שהתשלומים לא כוללים ארוחות והסעות. הועדה המליצה להימנע מאספקת ארוחות בוקר וצהריים במוסדות אקסטרניים וממליצה על ארגון מזנונים לקניה עצמית."
"כלומר, בשנה הקרובה הורים ימשיכו לשלם מעל 10,000 ש"ח בשנה." טוענים ההורים ומוסיפים, "למרות הרעש התקשורתי שהיה בתקופה האחרונה נראה שמרבית מקבלי ההחלטות אינם מבינים באמת את המצוקה של ההורים."
לא היה שיתוף פעולה
מי שעוד מאוכזב מפעילות הועדה, הוא עו"ד צבי ילינק, שאף ישב בה. אתמול כתב ילינק בדף הפייסבוק שלו כי הוא מתנגד לדו"ח הועדה.
לדבריו, הוא עוסק מזה כשנה בבדיקת שכר הלימוד בישיבות ובאולפנות, לבקשת ח"כ אורי אורבך, כשמסקנתם הייתה שיש להקים ועדת מומחים מקצועית, בלתי תלויה.
"ח"כ אורלב עקף אותנו ומינה ועדה ציבורית שהורכבה מאנשי המערכת. משרד החינוך, המועצות המקומיות, רשתות החינוך, המוסדות, המפד"ל ו- 2-3 הורים. אחרי שהבין שאני בעניינים פנה אליי וביקש שאצטרף. סירבתי. בכתב. כתבתי שצריך ועדת מומחים בלתי תלויה. כתבתי, ובדיעבד צדקתי, שההרכב שרקח לא נכון. בסוף החלטתי לנסות להשפיע מבפנים. הרבה דציבלים שרפתי." כותב ילינק
על פעילות הועדה כותב ילינק: "הוועדה הציבורית קיימה 8 ישיבות. לצערי הרב, חרף בקשותיי החוזרות ונשנות הוועדה לא הגדירה בתחילת דרכה את רשימת נושאי היסוד שיש לדון בהם כדי לבחון לעומק את סוגיית שכה"ל ואת השאלה כיצד הגיע גובה שכה"ל למצבו הנוכחי מההיבט הפדגוגי, הכלכלי, הניהולי והמינהלי. ממילא הוועדה לא קיימה דיוני עומק ראויים באף אחד מנושאי הליבה הללו ולא זימנה עד מומחה כלשהו (!) ולא ביקשה נתונים רלבנטיים כלשהם."
"אני מתבייש לציין שאפילו בקשתי, עליה חזרתי מדי ישיבה, לקבל רשימה בסיסית של שמות כל הישיבות והאולפנות הרלבנטיים עם גובה שכה"ל שהם גובים לא התקבל חרף בקשתו של יו"ר הועדה ממשרד החינוך ורשתות החינוך (פרט לרשת אמי"ת הראויה לשבח על שיתוף הפעולה) וזאת בשל העדר שיתוף הפעולה. ואם כך המצב עתה מה יהיה בעתיד?"
זריית חול בעיינים
"טיוטת הדו"ח הועברה לחברי הועדה כשבוע לפני הישיבה שנערכה היום במקום מבעוד מועד כמתבקש. אני קבלתי את הדו"ח יממה לפני יציאתי לחופשה ובקושי הצלחתי להשלים את הקריאה בו." כותב ילינק כשהוא מתייחס למסקנות הועדה שהוגשו באיחור של חמישה חודשים.
"אני סבור שדו"ח הועדה לוקה בחוסרים משמעותיים ביותר בהרבה מאד נושאים מהותיים ובכלל זה בכל הנוגע בנושא השקיפות (השקיפות צריכה להיות כלפיי כל ההורים ולא רק כלפי ועד ההורים), בנושא השקיפות של הרשתות (לא מטופל בכלל בדו"ח), רה-ארגון של הרשתות (לא מטופל בכלל בדו"ח), מעורבות חובה של הורים בועד מוסדות ובועדי רשתות (לא מטופל בדו"ח), חילופי בעלי תפקידים במוסדות ורשתות (לא מטופל בדוח), מיזוג מוסדות (לא מטופל בדוח) ועוד כהנה וכהנה נושאים פדגוגיים, כלכליים, ניהוליים ומינהליים."
"אני מתנגד לדו"ח וחושב שהוא זריית חול בעיניים ומהווה החמצה של הזדמנות נדירה של שעת כושר לעשיית סדר במוסדותינו לפני שיהיה מאוחר מדי או חלילה חילול השם גדול מדי." מסכם ילינק, כשהוא מוסיף כי אינו חבר מפד"ל ואינו מתפרנס במישרין או בעקיפים ממוסדות הציונות הדתית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו