יוגה, שירה ומשחק - איך משלבים עם בניין רוחני? - סרוגים

יוגה, שירה ומשחק – איך משלבים עם בניין רוחני?

בית ספר דעת חיים נותן מענה לנשים המבקשות לקבל הכשרה מקצועית בשירה, משחק ויוגה - בשילוב בניין רוחני ברוח התורה. מנהלת בית הספר: "זה חלום עתיק, מדהים לראות את ההיענות של נשים"

בשיתוף בית ספר דעת חיים
יוגה, שירה ומשחק - איך משלבים עם בניין רוחני?
  צילום: Nati Shohat/Flash90

מסלול לימודים חדש נפתח בבית ספר "דעת חיים" שמשלב בין אמנות ואמונה. "מדהים לראות את ההיענות של נשים, מתברר שזה חלום עתיק של נשים רבות", אומרת לסרוגים מנהלת בית הספר.

איך יוגה, שירה ותאטרון מתחברים עם בניין רוחני? מהי התעודה שמקבלים בסוף הלימודים, ומה בעצם לומדים? מנהלת בית ספר "דעת חיים" מסבירה.

מהו בעצם בעת ספר דעת חיים? "בית ספר דעת חיים נולד מחלום עתיק לשלב בין אמונה לאמנות, מתוך הבנה שה' יתברך נתן לנו את הזכות והאחריות ליצור את החיים שלנו. בין על הבמה ובין בחיי היום-יום שלנו. הכל התחיל בתפילה כנה ואמתית לקב"ה שמיד לאחריה קיבלנו לנהל את המגמה להכשרת מורות ליוגה של מכללת אילמה לרפואה משלימה ברוח היהדות – מגמה שקיימת כבר מעל 12 שנה".

"לפני כמה שנים זכינו, והמגמה עברה לניהול עצמאי שלנו ואז הרחבנו אותה לשלוחות בירושלים, במרכז ובצפון, והשנה אנחנו פותחות עוד שתי מגמות חדשות בשירה ותאטרון".

הכשרה מקצועית ורוחנית באחת ממגמות הלימוד: שירה, תאטרון ויוגה | לקבלת סרטונים במתנה חינם לחצי כאן >>

השילוב בין הכשרה מקצועית ברמה גבוהה ובין בניין רוחני ברוח התורה – איך משלבים? "הרבה פעמים, מרכזי לימוד בעולם הדתי בוחרים להתמקד באחד מהשניים. כשנקודת המבט שלנו אומרת שככל שנפתח את הפן המקצועי של התלמידות, כך הן תהיינה כלי משוכלל יותר להעביר את המסר האמוני באופן מעודן ומרומם יותר. בנוסף, ככל שהתלמידה תעבור תהליך אישי, עמוק ואמתי בדרך של קדושה כך המסר היצירתי שלה יצא ממקום עמוק יותר בלב – ויגע בעמוק יותר אצל המקבלות. חשוב לציין שכל התכנים שלנו עוברים סינון וכל מקורות הלימוד הנם מהעולם היהודי".

"התכנית כוללת שני מסלולים. הראשון: תהליך אישי ואמן יוצר – פיתוח היכולת האישית של התלמידה לפי מגמה: שירה, משחק או יוגה. באופו שתוכל לצאת מהלימודים ולתרגל וליצור באופן עצמאי. השני – תעודת הנחיית קבוצות, תעודה שמאפשרת לתלמידות להנחות קבוצות בשילוב  אמונה ואמנות או בכל תחום נוסף שהן למדו בעבר. זכינו, באמת זכינו, במורות בתחום המקצועי שהן יוצרות מוכרות בעולם הדתי ומורות בעלות וותק בהוראת התחומים שלהן. ביום הכרות המתקרב שלנו אפשר להשתתף בסדנאות שלהן ולהבין למה יש כאן כזאת התלהבות וניתן גם לקבל סרטונים מתוך הסדנאות שלנו לצפייה בבית".

חיבור בין תוכן תורני לעשייה אמנותית: "אנו משלבות בין הבניין הפנימי האמוני ללימוד המקצועי באופן עדין. יום הלימודים נפתח בשיעור שבו אנו לומדות תורה ומקבלות כלים מאוד מעשיים לפיתוח הקשר שלנו עם עצמנו, לפיתוח הקשר עם הבעל, הילדים והזולת בכלל, ופיתוח הקשר העמוק עם הקב"ה. לאחר מכן אנו נכנסות לעיקר יום הלימודים שהוא התחום המקצועי ובו החיבור בין התוכן התורני לעשייה האמנותית נעשה באופן מרומז ומתרחש כמעט באופן טבעי. אני מאמינה שיש מקום ללימוד השכלי, הוא חשוב, אבל אחר-כך חשוב לאפשר המון מקום לחוויה, להפנים ללב ולאברים. בסוף יום הלימודים אנו חוזרת לסדנה בה אנו מגשרות בין היצירה על הבמה ליכולת שלנו ליצור גם את החיים שלנו ביום-יום. לאורך השנים ראינו איך נשים פשוט משנות את ההסתכלות שלהן על החיים, ראינו אותן מתחילות לחיות ממקום של מנוחה פנימית, אמונה, הכלה, יצירתיות ושמחה – וזה תענוג שאין לתאר, זה שווה את כל המאמץ".

הכשרה מקצועית ורוחנית באחת ממגמות הלימוד: שירה, תאטרון ויוגה | לקבלת סרטונים במתנה חינם לחצי כאן >>

"מקום של מנוחה פנימית, אמונה, הכלה, יצירתיות ושמחה". אילוסטרציה. צילום: שאטרסטוק

עולם היצירה מאפשר לנו פתח למפגש קרוב יותר עם עצמנו

כמה זמן נמשכת התכנית? "הלימודים אצלנו הם יום בשבוע במשך שנתיים למי שרוצה לקבל תעודת הנחיית קבוצות. אפשר גם ללמוד שנה אחת למי שרוצה רק את התהליך האישי וההכשרה ביוגה , שירה או תאטרון. היה חשוב לנו לאפשר להרבה נשים עובדות ובעלות משפחה להגשים חלום של לימודים בתחום יצירתי, ולזכות בתעודה שתאפשר להן מרחב חדש של בחירה מקצועית".

"הנשים מקבלות תעודת הנחיית קבוצות בשילוב אמנויות מטעם בית ספר 'דעת חיים'. מה  שמאפשר להן להנחות קבוצות ממגוון תחומי עיסוק וגם קבוצות של יוגה, שירה או תאטרון.

למי תכנית הלימודים מתאימה? "הנשים שמגיעות אלינו הן מכל הקשת. זאת ממש חגיגה של נשות ישראל. דתיות מבית, דתי לאומי, חסידי, חרדי, חוזרות בתשובה ומדי פעם נשים לא דתיות שמושכת אותן היצירה בדרך של קדושה".

לסיום, מדוע חשוב לבית ספר דעת חיים להעמיק בליווי נשים ובניין רוחני דרך עולם היצירה? "העולם של האשה הוא עולם מטבעו מאוד יצירתי, משירת הלב והדמיון המפותח ועד היצירתיות בה היא משתמשת "בחכמת נשים בנתה ביתה". אנחנו רוצות לאפשר לנשים קודם כל להשתמש ביכולות היצירתיות שהן קיבלו, לשכלל אותם ולהוציא אותם מהכוח לפעול על במה, לזכות לתפקיד המשמעותי של להיות שליחות להעביר מסרים לנשים אחרות בדרך יצירתית".

"מעבר לזה, עולם היצירה מאפשר לנו פתח למפגש קרוב יותר עם עצמנו, העולם האמנותי עוקף את השכל ומאפשר לנו לעשות תהליכים באופן מהיר יותר. באמת התורה והמצוות נותנים לנו את כל מה שאנו צריכות אבל האמנות היא עוד דרך עמוקה וייחודית המאפשרת להפנים את התורה ללב. יותר מזה, היצירה האמנותית מאפשרת לאשה היהודייה לבטא את שירת הלב שלה בעולם,לבטא בעולם אהבה ויראה, געגוע, ונחמה, ואמירות שמבקשות לצאת לעולם דווקא בדרך הזאת ולא יכולות להתבטא באופנים אחרים".

"מדהים אותי כל פעם מחדש שהקב"ה ברא עולם כל כך עשיר, יפה ויצירתי והוא רוצה שנבטא את עצמנו באופן עשיר גם כן. אתה יכול לדמיין עולם  בלי פרחים? עולם שאין בו עננים שמשנים צורות ומאפשרים לנו לדמיין? הקב"ה ברא את העולם שלנו באהבה ויצירתיות , ומכוח כך אנחנו רוצות לשיר וליצור גם כן".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו