העיתונאית ג'וליה לה-דוק ממקסיקו, תפסה שלשום (שני) בעדשת המצלמה תיעוד מזעזע שהסעיר את הרשת האמריקאית על ההגירה ממקסיקו לארה"ב.

בתמונה נראים אב ובתו מחובקים במותם כתוצאה מטביעה בעת שניסו לחצות הגבול.

האב – אוסקר אלברטו מרטינז רמירז ובתו ולריה, בת 23 חודשים בלבד,  תושבי אל סלוודור ניסו לחצות את הנהר ריו גראנדה אך נסחפו בזרם וטבעו.

התיעוד ממחיש את הסכנות של מהגרים בניסיונותיהם להגר צפונה ממקסיקו לארה"ב.

המשפחה הצעירה, האב – אוסקר, האם – טניה ונסיה אוואלוס, והבת – ואלריה, לגדות הנהר במטרה לחצותו ביום ראשון אחר הצהריים, כאשר האב סוחב את בתו הקטנה כאשר היא תחומה מאחוריו מתחת לחולצתו.

כאשר הם החלו לשחות, ראתה האם כי אוסקר מתעייף מהשחייה במים השוצפים, היא שחתה בחזרה לגדה בצד של מקסיקו וכשהיא הסתובבה היא ראתה את בעלה ובתה נסחפים ליד הגדה האמריקאית.

ביום שני, גופותיהם נמצאו על ידי הרשויות המקסיקניות – מאות מטרים בלבד מהמקום בו נסחפו בזרם הנהר.

העיתנואית ג'וליה לה-דוק המתגוררת במקסיקו, תיעדה את הגופות לאחר שנמצאו ביום שני ליד העיר מטמורס, לא רחוק מהעיר טקסס – האזור אליו כנראה רצתה המשפחה להגיע.

בעת שצולמה התמונה, החלו ניסיונות של הדמוקרטים להעביר סיוע חירום הומינטרי ע"ס 4.5 מיליארד דולר כדי להתמודד עם מצוקת המהגרים בגבול.