כנגד כל הסיכויים: החיבור הפוליטי שבנט חייב לעשות
יו"ר הימין החדש נפתלי בנט, הודיע כי יתמודד גם לכנסת ה- 22 והצהיר כי פניו לחיבורים. אם ילך על החיבורים הטבעיים עם המפלגות הסרוגות לא בטוח שזה יצליח. אז למי הוא צריך לחבור כנגד כל הסיכויים? תנשמו רגע לפני שאתם פוסלים את הרעיון

1. יו"ר הימין החדש, נפתלי בנט, הפתיע שלוש פעמים בחודשים האחרונים. הפעם הראשונה הייתה כשהוא הדהים את המערכת הפוליטית בכלל ואת הציונות הדתית בפרט, כשהודיע על פרישתו מהבית היהודי והקמת מפלגת ימין חדשה. הפעם השנייה הייתה שלושה חודשים לאחר מכן כשלא הצליח לעבור את אחוז החסימה, והפעם השלישית הייתה לפני קצת פחות משבוע כשהודיע כי הימין החדש תתמודד שוב גם בבחירות לכנסת ה- 22 שתיערכנה בעוד קצת יותר משלושה חודשים.
משפט חכמה דרום אמריקאי אומר כי מה שקרה בפעם הראשונה לא יקרה בפעם השנייה. אך מה שקרה בפעם השנייה יקרה גם בפעם השלישית והרביעית. אז אחרי שהפתיע שלוש פעמים לבנט נותרה, כך לפחות על פי הפתגם, רק עוד פעם אחת לעשות זאת.
2. אז אמנם בנט הודיע כי יתמודד שוב, אך ככל הנראה פניו לחיבורים עם מפלגת ימין נוספת. טרם ברור מי תהיה המפלגה אליה יחבור או שתחבור אליו, כמו שלא ידוע מה עתידה של איילת שקד, נקודה אשר תשפיע על כל חיבור עתידי אליו בנט ירצה ללכת. עד כה עלו האפשרויות הטבעיות של חבירה לבית היהודי, לאיחוד הלאומי ולמפלגת זהות של פייגלין. כולן, במידה כזו או אחרת, מפלגות המזוהות עם הציונות הדתית.
3. אלא שבנט צריך לברוח למקום אחר. חלקים גדולים בציונות הדתית עדיין כועסים עליו ולא בטוח שחבירה שלו לאחת ממפלגות המגזר תניב את הפירות להם מייחלים שני הצדדים. בבית היהודי הוא תמיד יזכר כמי שערק וחזר עם הזנב מקופל בין הרגליים. באיחוד הלאומי הוא תמיד ישאר הדתי לייט שאינו נשמע לרבנים (למרות שהוא הוכיח פעם אחרי פעם שדעת הרבנים חשובה לו ואף מובילה אותו). ובמפלגת זהות הוא יהיה הימני הקיצוני שרוצה לספח את יהודה ושומרון ולהקים מדינה משתי גדות הירדן.
4. אז לאן בנט צריך ללכת, או יותר נכון למי עליו לפנות? אני משער שהשם שבו אנקוט אפילו לא עולה בדעתכם, ולאו דווקא בגלל הנסיון המר של השניים, אלא בעיקר בגלל שנראה שהם אוחזים בהשקפה אחרת. אך מהסתכלות על כלל השחקנים במגרש הפוליטי, הדמות איתה בנט צריך להוביל מהלך של חיבור הוא יו"ר מפלגת עם שלם', הרב חיים אמסלם.
5. לפני שאתם מבטלים את הרעיון בהינף יד, תחשבו מעט ותגלו שהרב אמסלם הוא בדיוק מה שבנט צריך. גם בתחום המדיני- בטחוני, גם בזה הכלכלי ובעיקר בזה הנוגע לענייני דת ומדינה. הרב אמסלם הוא איש ימין. מתון מדינית. בניגוד לבנט הנתפס בעיני רבים כקיצוני מדי. חיבור לרב אמסלם יכול למתן את דעת הקהל כלפי בנט.
6. גם בתחום העוסק בענייני דת ומדינה, הרב אמסלם הוא החלק שיכול להשלים את הפאזל של בנט. יו"ר הימין החדש נתפס כליברלי מדי. ויש שאף יגדירו אותו דתי לייט, הגדרה אשר הרחיקה ממנו המון מצביעים פוטנציאליים מהציונות הדתית. גם פה הרב אמסלם יכול לגשר על הפערים.
7. מלבד המתינות הדתית- ספרדית- מסורתית שהוא אוחז בה, הרב אמסלם הוא "חרדי אחר" המקובל על המון מגזרים בחברה הישראלית. ודווקא הוא יכול לעזור לבנט לנפץ את המסכים בינו לבין החרד"לים, השמאלנים, החרדים וגם אם לא נעים להגיד את זה גם את המסך בינו לבין המזרחיים.
8. הנטייה הטבעית בפוליטיקה היא לפסול חיבורים וריצות משותפות, אך בכל הנוגע לנפתלי בנט ולרב חיים אמסלם, השניים חייבים לפחות לשבת ולדבר. בייחוד שבעבר הם כבר היו באותה מפלגה גם אם לזמן קצר.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו