השריפות בסביבות העיר ירושלים ממשיכות להתפשט ולפני זמן קצר (חמישי) הודיעה המשטרה על פינויו של המושב 'תרום' על כל יושביו.

בהודעה שפרסמה המשטרה נכתב, בין היתר, כי "בעקבות האש הממשיכה להתפשט בין הישובים, ובהתאם להערכות מצב המתקיימות ע"י מפקדי המשטרה בשטח, הכריזה המשטרה על פינוי מושב תרום על כל תושביו. כוחות המשטרה בהם שוטרי מג"ב החלו לפעול ביישוב לפינויו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תרום

(צילום ממסוק המשטרה)

המשטרה פרסמה גם הנחיות לתושבי היישוב: "אנו קוראים לתושבי הישוב, מי שעובד או נמצא בישוב מכל סיבה, לפנותו בהקדם בהתאם להנחיות השוטרים. תושבים המתפנים באופן עצמאי מתבקשים להשאיר את דלתות בתיהם ללא נעילה על מנת להקל על פעולת הסריקות של השוטרים. אנו קוראים לאזרחים להימנע מהגעה לאיזורים בהם ישנן שריפות ולהישמע להוראות השוטרים".

בדקות האחרונות עשרות צוותים פועלים במבוא מודיעים שם 10 בתים פרטיים עולים באש. השריפה התפשטה למתקן אדם, שילת ונאות קדומים. מזג האוויר קיצון מלווה ברוחות עזות. לא הושגה שליטה. סיוע של פקע"ר ומיכליות מים אזרחיות בנוסף לרכבי הכיבוי בשטח.

גל החום הקיצוני יוצר שריפות במספר מוקדים ברחבי הארץ. מצפון לירושלים משתוללות מספר שריפות.

במטה יהודה, להבות מאיימות על קיבוץ הראל. המשטרה הכריזה על פינוי מלא של הקיבוץ, וכוחות המשטרה בהם שוטרי מג"ב פעלו בכל הישוב באמצעות מערכות כריזה ופינו את כלל התושבים אל מחוץ לקיבוץ לטווח ביטחון בו הם מוגנים. השוטרים השלימו את הסריקה בכלל הבתים על מנת לוודא שהם ריקים מאזרחים.

בשריפה ביער בן שמן, בסמוך ליישוב מבוא מודיעים וכביש 443, כוח משטרה החל בפינוי תושבים מבתים בישובים מבוא מודיעים, גימזו וכפר דניאל, הסמוכים לאזור השריפה.

כביש 443 נחסם לתנועה מצומת גימזו בשני הכיוונים.

שריפה בין זיקים לכרמיה

גם בעוטף עזה בוערים השדות. בעקבות שריפה בין הישובים זיקים וכרמיה, פרוסים במקום כוחות משטרה וכביש 3411 (כביש הגישה לישובים אלו מכביש 4) נחסם בשלב זה לתנועת כלי רכב.

מוקדם יותר היום הצליחו הכבאים להשתלט על שריפה בסמוך לבית חגי בהר חברון. 30 בתים פונו. לא נגרם נזק לישוב. 4 תושבים נפגעו קל משאיפת עשן.