סדקים בועדה לבחינת שכר הלימוד באולפנות ובישיבות
לועדה הציבורית לבחינת שכר הלימוד במוסדות החינוך של הציונות הדתית, הוקצבו שלושה חודשים לגבש מסקנות. שמונה חודשים אחרי הקמתה, עדיין אין בשורה להורים. חברים בתוך הועדה טוענים כי בועדה יושבים אנשים בעלי ניגוד אינטרסים שמנסים למרוח את המסקנות. חשיפת רדיו גלי ישראל.

סדקים בועדה הציבורית לבחינת נושא שכר הלימוד באולפנות ובישיבות.
כפי שפורסם ב'סרוגים' לפני חמישה חודשים, בעקבות המחאה הציבורית בקיץ האחרון הקים ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) ועדה ציבורית שתפקידה לבחון את העלויות הגבוהות, ויש שיאמרו המטורפות, של שכר הלימוד במוסדות החינוך של הציונות הדתית.
"המצב הנוכחי צריך ועומד להשתנות. ההורים השולחים את ילדיהם למוסדות הציונות הדתית קורסים תחת נטל התשלומים", אמרו חברי הועדה בישיבתה הראשונה, אי שם בדצמבר 2012.
הבוקר (א') מפרסמת רעות וילף, בתוכנית הבוקר של 'רדיו גלי ישראל', כי לאחר שבעה דיונים של הועדה, נראה כי היא מתקשה להביא בשורה אמיתית לציבור ההורים, וזה חודש וחצי לפני תחילת הלימודים.
וילף מביאה טענות של אנשים מתוך הועדה הטוענים בין השאר כי למרות שלועדה הוקצבו שלושה חודשים לבחינת החומר, כעת, שמונה חודשים לאחר הקמתה, עדיין לא הוגשה אף מסקנה
האזינו לדיווח בתוכנית הבוקר של רדיו גלי ישראל

ביקורת נוספת היא על העובדה כי בהרכב הועדה יושבים נציגי רשתות החינוך הדתיות, כחברים מן המניין, דבר שגורם למתיחות ולשיבוש בעבודת הועדה.
לפי וילף אחד האנשים שהיה אמור להיות חבר בועדה, שמואל סלבין, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר, סיפר לה כי סירב להשתתף בועדה, משום שחלק מאנשי הועדה נגועים פוליטית.
בתוכנית 'עצם העניין' עם קלמן ליבסקינד בה פורסמו הדברים רואיינו שניים מחברי הועדה.
נציג ההורים בועדה, עו"ד צבי ילינק, מתח ביקורת על התנהלות הועדה. ילינק סיפר לקלמן ליבסקינד כי עבודת הועדה אינה מתנהלת בצורה מקצועית. לדבריו, לא הוזמנו עדויות מאנשי מקצוע בתחום החינוך והכלכלה כדי שאלה יסבירו את התהליך שהביא לעלייה בשכר הלימוד.
"בפני הועדה לא הופיעו עדים מומחים כפי שמופיעים בועדות ציבוריות אחרות" אמר ילינק, "אני חושב שיש הרבה מאוד נושאים רציניים ויסודיים שהועדה צריכה לדון בהם כדי לקבל אחרי זה עקרונות יסוד לפעילותם של הישיבות והאולפנות ועל גבי זה להכריע על שכר הלימוד המומלץ", וכל זה לא קורה לדבריו.
"אף אחד ממנהלי רשתות החינוך לא הופיע בפני הועדה. חברים בועדה נציגים של רשתות החינוך, והם הציגו בפני הועדה את דעתם, אבל מנהלי הרשתות לא הופיעו ולא נשאלו שאלות נוקבות שהיו צריכות להשאל".
ילינק הוסיף כי דרש מסד נתונים מסודר בו יוצגו נתוני השכר במוסדות החינוך הדתיים, אך עד היום לא הוסדר מסד כזה. כמו כן בפני הועדה לא הוצגו דו"חות כספיים של מוסדות החינוך.
רמי הופנברג, יו"ר מנהל החינוך בפתח תקווה, והדובר הרשמי של הועדה השיב בשידור, כי אנשי רשתות החינוך אינם אויבים של המערכת. "אותם אנשים גם הם רוצים להוריד את שכר הלימוד".
לדבריו, הפתרון יינתן, רק באמצעות שיתוף פעולה בין כל הגורמים במערכת החינוך הדתית.
"המטרה היא להפחית ולהוזיל את העלויות הגבוהות מאוד של שכר הלימוד בישיבות ובאולפנות, היו בעבר שלוש ועדות דומות שלא הצליחו להגיע לפתרון." לדבריו, הניסיון למצוא חריגות כאלה ואחרות בשכרם של מנהלי רשתות החינוך, הוא ניסיון להסיט את הדיון לכיוונים לא נכונים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו