הרב מיכה הלוי מזהיר: "גם היום – חשש חמץ בקטניות"
רב העיר פתח תקווה הרב מיכה הלוי מזהיר כי, "גם בעידן המודרני יש חשש חמץ בקטניות- אנו רואים כיום עד כמה היה לחכמינו עיניים למרחוק"

רב העיר פתח תקווה הרב מיכה הלוי אומר כי גזירת הקטניות רלוונטית גם לימינו. הוא יצא כנגד יש מי שאומר שכשחז"ל דיברו על איסור קטניות זה היה משהו פרימיטיבי ששייך לפעם ולא שייך היום.
בכנס התורה שבעל פה במכללת אורות ישראל ברחובות אמר הרב הלוי כי לאחרונה התגלו חיטה ושעורה בבדיקת שקי כוסברה וכמון שמגיעים מהודו. מבירור הענין נמצא כי בשדות שבהם הם גדלים זורעים חיטה ושיבולת שועל בין עונה לעונה.
לדברי הרב הלוי: "אנו רואים כיום עד כמה היה לחכמינו עיניים למרחוק" מבירור שעשיתי עולה כי לא תמיד ניתן לייעד שדה לגידולים אלו וזה תלוי באקלים של כל מקום ומקום ועל כן בין זריעת קטניות לקטניות זורעים חיטה על מנת שהקרקע לא תתקלקל. החיטה הזו לפעמים נובטת בזמן גידול הקטניות אחר כך, וכשאתה שולח את השקים למעבדה אתה מוצא חיטה בכוסברה ואתה מוצא שיבולת שועל בכמון"
לדברי הרב לוי גם לפי ההיתר של השולחן ערוך שקבע כי חמץ שבטל בשישים לפני פסח אינו חוזר וניעור יש להבטיח שהחיטה עברה הרטבה לפני פסח, ועל כן הנושא מחייב תשומת לב.
הרב הלוי הוסיף כי במסעדות יש קושי גדול יותר להכשיר לפסח מאכלים מסוימים עם קיטניות, על פי דרישת ההלכה לברור אותן שלוש פעמים לפני החג כיוון שמדובר בכמויות גדולות מאוד ובמסעדות המייצרות סושי מאורז מיוחד הנושא בעייתי ביותר. הרב הלוי אמר כי בשל הסיבות הללו הוא אינו נותן בפסח כשרות למהדרין אלא כשרות רגילה בלבד.
בדברים שנשא במסגרת המושב המיוחד על הכשרות בישראל, בכנס התורה שבעל פה שמקיימת מכללת אורות ישראל זו השנה השלישית, קרא הרב הלוי לחזק את הכשרות הממלכתית ויצא נגד הקריאות להפרטת הכשרות, "הדבר יביא לתקלות ואם תהיה הפרטה, במקומות רבים רמת הכשרות תרד"
הרב הלוי הסביר כי בניגוד לכשרויות של בדצ"ים להם יש אינטרס כלכלי במתן הכשר לכל עסק נוסף, הגוף היחיד שאינו מושפע כלכלית מהורדת הכשרות במקרה הצורך, הוא הרבנות המקומית. עוד הוסיף כי בעירו פתח תקווה, היו מקרים שהוא הוריד את תעודות הכשרות בשל ליקויים למקומות שבהם היה הכשר של בד"צים ואלו הורידו את הכשרות רק אחריו ויש גם מקרים שבהם בדצים נתנו הכשר מהדרין לעסק והוא אישר לאותו עסק רק כשרות רגילה.
פרופ' יובל סיני נשיא מכללת אורות ישראל אמר כי המאות הרבות שהגיעו לכנס התורה שבעל פה לקראת חג הפסח זכו לחיבור למקצועות שונים ומגוונים בתורה ונחשפו להתמודדויות ההלכתיות העכשוויות בעולמות הכשרות, הטכנולוגיה, המשפט והרפואה. "בימי הכנס ראינו כיצד התורה מחברת את החזון הגדול של האמונה והחינוך יחד עם ההלכה למעשה בצורה מופלאה"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו