הציונות הדתית מתנתקת מהליכוד.

בנאום במליאת הכסת העלה ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) העלה בצהרים (ד') את חוק ההסדרה שמטרתו מניעת הרס שכונת האולפנה בבית אל.

בנאום חריף תקף אורלב את ראש הממשלה נתניהו ואת החלטתו שלא לאשר את חוק ההסדרה.

אורלב ציין כי התאריך של היום, השישה ביוני, הוא היום בו אישרה הכנסת את לפני שמונה שנים את אישור תוכנית ההתנתקות, "שאת תוצאותיו הבאושים אנו אוכלים עד היום".

כשהוא פונה אל נתניהו אמר לו אורלב: "אדוני ראש הממשלה, מתברר שאתה בעצם נוהג מנהג שרון וזורק גט כריתות לציונות הדתית ולהתיישבות ביהודה ושמרון."

"אני מבקש להזכיר לך כי יצחק רבין זרק גט כריתות למפד"ל ב 1976 והתנתק מהציונות הדתית. ב1977 מפלגת העבודה הפסידה את הבחירות ומאז כרתנו עמכם את הברית הפוליטית החדשה. הריסת שכונת בית אל היא שבירת הברית ההיסטורית עימנו."

בהמשך תקף אורלב את הצעת נתניהו לנסר את הבתים בשכונת האולפנה ושאל: "מה תעשה עם גבעת אסף? האם תנסר גם את עמונה? לאן תפנה 70,000 מתיישבים שבתיהם עלולים להיהרס בגין שיטפון של עתירות לבג"ץ של ארגוני שמאל בהסתמך על תקדים גבעת האולפנה?"

נשארת חייל של אהוד ברק

אורלב המשיך ותקף את נתניהו, על הקפאת הבניה ביו"ש שנמשכה עשרה חודשים, ולאחר מכן תקף את נאום בר אילן בו הכריז נתניהו על הקמת שתי מדינות לשני עמים.

"מתברר אדוני ראש הממשלה וחבריי השרים שלא המתנחלים הם אדוני הארץ. ברק, שר הביטחון הוא האדון האמיתי ולצערי, ראש הממשלה, בחרת לשרת את האג'נדה שלו. מתברר שהיית ונשארת חייל של אהוד ברק."

בסוף דבריו הודיע אורלב כי בבחירות הבאות לא תמליץ המפלגה המאוחדת של הציונות הדתית על נתניהו כמי שירכיב את הממשלה הבאה.

"אחרי הבחירות הקרובות נלך כולנו אל הנשיא על מנת להמליץ על מי שהוא יטיל את הרכבת הממשלה; הפלת חוק ההסדרה על כל המשתמע מכך, משמעותה אחת – תאלץ ללכת לנשיא עם אהוד ברק ועם שאול מופז ובלעדינו."

"אנחנו לא נהייה שם איתך. בבחירות הבאות הציונות הדתית תתמודד בסיעה משותפת ואי"ה נממש את הפוטנציאל שלנו ונשיג – לפחות 12 מנדטים נאמנים לערכי תורה, עם וארץ. אני מאמין שהציבור ידע להבחין מי המנהיגות שאיננה נאמנה לערכיה ומי המפלגה שנאמנה להם. "

בסוף דבריו אמר אורלב כי ימליץ לחברי סיעתו לפרוש מהממשלה.