היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אומר הערב (ראשון) כי "לא נחשף לנתון סודי באשר להיתר למכור צוללות למצרים", אולם הדגיש כי "נתון סודי זה לא היה דרוש באותו מועד לחקירה הפלילית", זאת בתגובה לטענת ראש הממשלה נתניהו כי קיים נתון סודי שאפשר את מכירת הצוללות למצרים.

בתשובה לעתירת התנועה לאיכות השלטון מבהיר היועמ"ש כי "במסגרת עדותו של ראש הממשלה בפרשת הצוללות, שכידוע נגבתה שלא תחת אזהרה, הוא השיב בין השאר גם לשאלות בנושא מכירת צוללות מגרמניה למצרים והסביר בהקשר זה כי "קיימת סיבה רגישה שבגינה הוא לא התנגד בשלב מסוים למכירת הצוללות. ראש הממשלה הוסיף כי מפאת סודיות הסיבה הוא אינו יכול לפרטה בפני החוקרים, אך הוסיף כי הוא מוכן להשלים את עדותו בנושא בעדות מיוחדת שימסור ליועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט המדינה בלבד.

אך  על דעת כל גורמי החקירה והאכיפה הנוגעים בדבר הוחלט כי "מאחר שנתון סודי זה לא היה דרוש באותו מועד לחקירה הפלילית, לא נדרש להעמיק ולברר מהו הנתון הסודי האמור"

מטעמו של ראש הממשלה נתניהו נמסר כי "היועץ המשפטי לממשלה מאשר שהוא קיבל את העובדה שנושא הצוללות המצריות הוא נושא ביטחוני רגיש ולא שום דבר אחר. הוא גם מאשר את העובדה שראש הממשלה נתניהו הציע בשעתו לעדכן אותו ביתר הפרטים המסווגים, אך היועמ"ש לא ראה בכך צורך. ראש הממשלה נתניהו שוחח הערב עם היועמ"ש והזמין אותו לפגישה, יחד עם היועץ לביטחון לאומי, שבה יעדכן אותו ביתר הפרטים המסווגים.