ראש הממשלה נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה לפיגוע הרצחני בשומרון, בו נרצח אדם אחד ועוד שניים נפצעו קשה ואנוש.

״אנחנו בעיצומו של מרדף אחר המפגעים בשני מוקדים באזור אריאל", סיפר נתניהו. "אני מחזק את ידיהם של חיילי צה״ל, השב״כ וכוחות הביטחון שרודפים אחר המפגעים. אני בטוח שהם ילכדו אותם ונמצה איתם את הדין כפי שעשינו בכל המקרים האחרונים.״

נשיא המדינה ראובן ריבלין הגיב גם הוא לפיגוע: "אני רוצה לחזק את ידי המשפחות המתמודדות ברגעים אלא עם הבשורות הקשות המגיעות מהפיגוע הנורא ולחזק את ידי כוחות הבטחון המצויים ברגעים אלה ממש במרדף אחר המחבלים. מדינת ישראל תגיע אל כל המרים ידו על אזרחינו, תרדוף את הטרור ומבצעיו ותשיגם".

חבר ועדת החוץ והבטחון, חבר הכנסת מוטי יוגב מהבית היהודי, אמר כי "כעת ברור יותר מכל כי מדובר במלחמה בין ערבים צמאי דם לעם שחפץ חיים".

לדברי יוגב: "יש לנו פה מלחמה בין ערבים צמאי דם לבין עם ישראל ששב לארצו וחפץ חיים לכל. ליבנו עם משפחות הנפגעים ורפואה שלמה לפצועים. ביהודה ושומרון, כמו ברצועת עזה, יש לגדוע את הטרור וגם את התקווה למדינת רוצחים פלשתינית. ביהודה ושומרון תשלוט לעולם מדינת ישראל, כולל חיזוק ההתיישבות היהודית עד בעתיד החלת הריבונות הישראלית".

גם ראשי מפלגת 'עוצמה יהודית' הגיבו לפיגוע ואמרו כי "מדובר בתוצאה של ההתרפסות המתמשכת של ממשלת ה'ימין' לטרור בעזה מחד ולטרור בהר הבית מאידך. האוייב מבין כי משתלם לו לרצוח יהודים ויודע שלא ייענש על כך קשות. כדי לגדוע את תקוות האויב לרצוח יהודים, יש לעבור להתקפה, ולהחל בפעולות גמול: גירוש מיידי של משפחות המחבלים ותומכיהם לסוריה, והריסת עשרות ומאות בתי מחבלים, כפי שנעשה בימי יחידת 101".

יו"ר מועצת יש"ע חננאל דורני, אמר: "בכל פעם שמתחילים לדבר על תכניות מדיניות אנו רואים איך הטרור עולה. עלינו לזכור כי מי שמסית באופן מתמשך, משלם משכורות למחבלים ומאדיר אותם היא הרש"פ. הם מלבים את אש השנאה וגורמים להוצאת פיגועים רצחניים. מי שחושב שפיגועים והרג ימנעו מאיתנו להפסיק לבנות ולצמוח, טועה. ההיפך הוא הנכון – לא נעצור, נמשיך לבנות, לגדול ולהתפתח. אנו שולחים את תנחומינו הכנים למשפחות ההרוגים ומאחלים רפואה שלמה לפצועים. אנו סמוכים ובטוחים כי חיילי צה"ל וכוחות הביטחון יעשו את המוטל עליהם ויבטיחו את השקט ביהודה, שומרון ובקעת הירדן".

חברת הכנסת שולי מועלם מהימין החדש אמרה: "האחריות על הפיגוע מוטלת על ההנהגה הפלסטינית המפעילה מנגנון הסתה משומן הקורא לרצח יהודים. ישראל מצידה חייבת להוכיח לערבים שהטרור אינו משתלם בכך שבתי המחבלים יהרסו במיידי. הצהרות ריקות על הריסה לא שוות דבר כל עוד בתי המחבלים עומדים על תילם. מדיניות נחרצת בעניין תיצור את ההבנה אצל כל מחבל שרוצה לצאת ולפגע כי משפחתו תשלם את המחיר וביתו יהרס עד היסוד".

יוחאי דמרי, ראש המועצה האזורית הר חברון, בתגובה לפיגוע: "בשעה קשה זו ליבנו עם חיילי צה"ל ותושבי אריאל והשומרון. בשבוע בו נציין את פורים, חג הצלת היהודים, ההיסטוריה חוזרת על עצמה. מי שחושב שהסכסוך הוא על אדמות טועה ומטעה ומרחיק את הסיכוי לפתרון. כדי להתמודד עם הטרור, על ממשלת ישראל לגרש את משפחות המחבלים באופן מיידי, להרוס את בתיהם ולהבהיר שדין אריאל כדין תל אביב ולהחיל ריבונות. תנחומינו למשפחת ההרוג ואיחולי החלמה מהירה לפצועים".