שעות ספורות לפני שהוא מציג את רשימתו לכנסת, יו"ר מפלגת 'חוסן לישראל', הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, רשם היום (שלישי) רגע מביך כשהפסיד בבחירות שהתקיימו בתיכון 'בגין' בראש העין בו לומד בנו.

על פי הדיווח באתר 'מאקו', גנץ קיבל רק 21% מקולות התלמידים, בעוד הליכוד קיבלה 24% ומפלגת 'יש עתיד', קיבלה 39%.

גנץ הגיע ל"מגרש הביתי" עם חבר מפלגתו, העיתונאי לשעבר, יועז הנדל, במסגרת פאנל בחירות שנערך בבית הספר בו לומד בנו.

בתוך כך, ביימה האחרונה רבים הדיווחים אודות חיבור בין 'חוסן לישראל' למפלגת 'יש עתיד' של יאיר לפיד. אמש, במהלך אירוע הצגת הרשימה של יש עתיד מתח לפיד ביקורת על ההתנהלות של גנץ ואמר כי בניגוד לדיווחים המחלוקות אינן נוגעות למיקום כזה או אחר במפלגה.

"בניגוד לכל מה שפורסם, אין בכלל דיון עם בני גנץ על מיקומים. ראשון, שני, רוטציה. על זה מדברים בסוף המשא ומתן. אחרי שסוגרים את הדברים החשובים. מה שחשוב לנו, מה שחשוב לי, הוא שנתנו לכם התחייבויות. אני רוצה תשובות ברורות על ההתחייבויות האלה", אמר לפיד.

יו"ר יש עתיד הוסיף כי "בשלב הזה, וכבר לא נשאר הרבה זמן, לא קיבלתי אותן. יש עתיד היא לא מריצה שמעמיסה מנדטים. היא תנועה עם השקפת עולם מגובשת. אנחנו פה כי התחייבנו לשינוי במדינת ישראל. המטרה היא להקים מפלגת שלטון. המטרה היא לנצח. אבל למפלגת שלטון צריכה להיות מדיניות. אני לא מאמין שאני בכלל צריך להסביר את זה – אין דבר כזה מפלגת שלטון בלי מדיניות ברורה. אי אפשר ללכת לבחירות בלי שאנשים יידעו מה העמדות שלך. אנחנו התחייבנו,.

גורם במפלגת 'חוסן לישראל' הגיב הבוקר לדבריו של לפיד ואמר: "רק פוליטיקה עניינה אותם, שום דבר מעבר לזה. הם יוצאים מנקודת הנחה שיש בחירות כלליות נוספות בעוד שנה-שנתיים. ביש עתיד מחמיצים הזדמנות להוביל למהפך".