טיולו של בנו ראש הממשלה לאחר שחרורו מהצבא באוסטרליה ובניו-זילנד עולים לקופת המדינה 100 אלף ש"ח בחודש, כך על פי הדיווח היום (שני) בדה מרקר.

הסיבה לכך: החלטת השב"כ להצמיד שני מאבטחים המלווים את אבנר נתניהו מוחלפים אחת לשבועיים, ועלויות הטיסות של המאבטחים הלוך וחזור מאוסטרליה לישראל מכוסות מקופת המדינה, כמו גם עלויות האש"ל במהלך הטיול ועלויות הביטוח.

אמנם חלק מהמאבטחים מגיעים משגרירות ישראל באוסטרליה, אבל בחלק מהמקרים הם מגיעים ישירות מישראל.

האפשרות לייעול כלכלי – להצמיד שני מאבטחים קבועים שילוו אותו לאורך כל הטיול -לא התאפשרה, המאבטחים יהיו תשושים לאחר הטיול הארוך ולא יוכלו להיות עירניים כל שעות היממה. בנוסף: לא ניתנת הטלת משימה אבטחה לתקופה ארוכה הרחק מישראל, וכל שכן לזמן בלתי מוגבל עד שבנו של רה"מ יחליט לסיים את טיולו לאחר הצבא.

צילום מסך מתוך חשבון הפייסבוק של אבנר נתניהו

בחישוב של כלל העלויות האבטחה בנוסף למשכורות המאבטחים וביטוח הנסיעה – יוצא כי העלויות מסתכמות בקרוב ל-100 אלף ש"ח בחודש.

בתוך כך דווח כי גם שרה נתניהו, אמו של אבנר, תגיע לאוסטרליה לבקר את בנה בשבועות הקרובים לקראת סיום הטיול – דבר שיגדיל עוד יותר את עלויות האבטחה.

סידורי האבטחה נקבעים על ידי גורמי הביטחון בלבד

שנה שעברה, בדצמבר 2017, החל אבנר נתניהו את טיולו לאחר שחרורו מהצבא והמריא לטיול באוסטרליה וניו-זילנד. בינואר 2018 חזר נתניהו בעקבות מחלתה של כלבת המשפחה, קאיה, ולאחר חצי שנה, ביולי, חזר בשנית לשם לטיול שקרוב להימשך שמונה חודשים.

בתגובה ל'דה מרקר' הגיבו באגף הביטחון במשרד ראש הממשלה: "סידורי האבטחה של בני משפחתו של ראש הממשלה נקבעים על ידי גורמי הביטחון בלבד. מטבע הדברים, אנחנו לא יכולים להתייחס למדיניות ולסידורי האבטחה של המאובטחים.