המועמדים של מוטי יוגב לראשות הבית היהודי
למרות שחה"כ יוגב מתמודד בעצמו ליו"ר הבית היהודי, פנה השבוע למספר דמויות בציונות הדתית, במטרה שייכנסו לפוליטיקה וינהיגו את המפלגה. יוגב: "לא אלחם על תפקיד בכל מחיר"
בסרוגים חשפנו כי תפקיד יו"ר הבית היהודי, כנראה שלא יגיע משורות המפלגה. על כן, למרות שחה"כ מוטי יוגב מתמודד ליושב ראש הבית היהודי, בשבוע האחרון הוא פנה למספר דמויות מגוונות בציונות הדתית, במטרה שייכנסו לפוליטיקה וינהיגו את המפלגה.
אנשים טרם הגישו מועמדות לרשימה, אך יוגב פנה אישית לחלקם, לא מתוך הבטחה אלא מתוך בקשה שיתמודדו. מדובר בין היתר, באברהם ליפשיץ, שרק לאחרונה פרסמנו לראשונה בסרוגים כי שר החינוך נפתלי בנט החליט להאריך את כהונתו כראש החמ"ד בעוד שמונה חודשים עד לאחר הבחירות.
עוד ברשימה: האלוף יפתח רון-טל, הרב רפי פרץ, מזכ"ל הקיבוץ הדתי אמיתי פורת, ועוד כמה דמויות מהאקדמיה, יוצאי צבא, עשייה חברתית וחינוכית שסירבו. האחרים צפויים למסור את תשובותיהם בתחילת השבוע לאחר שישקלו זאת.
"לבית היהודי יש בציונות הדתית אנשים מצויינים ומצויינות", אומר יוגב בשיחה לסרוגים, בה הגיב על הפרסום. "אין לי ספק שבכל דרך שתהיה, ובכל מאמצינו, נגיע לבית יהודי גדול וטוב שיהיה השותף הראשון למפלגה שתנצח בהרכבת הממשלה".
כאמור, יוגב הגיש מועמדות ליו"ר, אך מדגיש כי "אם הסקרים יאמרו שיש אחרים שיביאו לאלקטורל גבוה יותר ויחזקו את כוחו של הבית היהודי, אני בשמחה אהיה מוכן להעביר להם את ההובלה כדי שהבית היהודי יהיה הכי גבוה שאפשר".
ומדגיש כי "לא אלחם על תפקיד היו"ר בכל מחיר, אם יגיע אדם שאישיותו תסחוף קולות רבים יותר. המטרה היא שהבית היהודי יהיה הכי גדול וחזק שאפשר".
וועדה מסדרת זה שיקול מוטעה
יוגב אף התייחס למהלכים של מזכ"ל המפלגה ניר אורבך לוותר על הפריימריז. "הוא דיבר על זה שאין כסף למימוש פריימריז, ומאחר שאני רואה את הליכוד ממשים פריימריז לפוטנציאל של 100 אלף מתפקדים ביום אחד, אני סבור שצריך היה. לשם כך המתפקדים שילמו לאורך השנים- בשביל אותו רגע שבו הם יכולים להשפיע. צריך לבחון את הוצאות המפלגה ונכון היה לקיים פריימריז כזה".
גם על הוועדה המסדרת שצפוייה לבחור את היו"ר בטווח כל כך קצר, הוא אומר כי זה "שיקול מוטעה". ומסביר: "מי שייבחר על ידיה יהיה מקובל רק על חלק מהציבור, והשאר יגידו שלא שאלו אותי ואני נוטש את הבית היהודי לטובת מפלגות אחרות. זה לא יעלה אמון, זה רק יפחית את האמון".
אך במידה ולא הוא מוסיף בביקורת, "המינימום הנכון לעשות ולשתף בו את הציבור הוא הכרעה בכינוס מרכז המפלגה. הציבור מבקש שותפות מינימלית, וראוי גם שתהיה שקיפות. שני הערכים הללו- השותפות והשקיפות- הם אלו שיביאו באופן טבעי אמון ציבורי רחב במפלגה. בלי שותפות מינימלית יהיו בוחרים שיחליטו שזה לא ביתם ויבחרו פחות בבית היהודי", הוא מסביר את ההשלכות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו