הלמ"ס: כמחצית מעולי הפלאשמורה ב2017 הם נוצרים
הביקורת סביב העלאתם של בני הפלאשמורה באתיופיה, מקבלת היום אישור רשמי מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הקובעת כי כמחצית מהעולים לארץ מאתיופיה בשנה האחרונה הם נוצרים

הביקורת סביב העלאתם של בני הפלאשמורה באתיופיה, מקבלת היום אישור רשמי מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הקובעת כי כמחצית מהעולים לארץ מאתיופיה בשנה האחרונה הם נוצרים.
בשנות התשעים, במסגרת 'מבצע שלמה', הועלתה לארץ שארית יהדות אתיופיה, שנותרה במדינה לאחר 'מבצע משה'. מאז נותרו במדינה האפריקנית, רק בני 'הפלאשמורה'. בלחץ כבד של ארגונים וחברי כנסת, נפתחה מחדש ההחלטה כי "נסגרה העלייה מאתיופיה", והחלו לעלות לארץ גם את בני הפלאשמורה – רובם נוצרים.
בעשרים השנים האחרונות, מעלים לארץ בעיקר קרובי משפחה של אותם בני פלאשמורה שהועלו לארץ, במסגרת 'איחוד משפחות'. באתיופיה ישנם עוד כ-8,000 איש הנמצאים במחנות מעבר. הארגונים בארץ טוענים כי מדובר ביהודים לכל דבר, ואף מציגים לעיתונאים צילומים מתוך בתי הכנסת וההווי היהודי באותם מחנות. אלא שהנתונים שמציגה הלמ"ס היום מראים כי כמחצית מ-1,300 העולים שהגיעו לארץ ב-2017 מגדירים עצמם כנוצרים.
מ-1300 עולים, כ-600 נוצרים
לקראת חג המולד פרסמה הלמ"ס נתונים על האוכלוסיה הנוצרית, ממנה עולה כי העלייה בגידול האוכלוסיה הנוצרית בארץ נובעת מהעלאת 597 נוצרים (מגדירים עצמם כנוצרים) מאתיופיה במסגרת איחוד משפחות (כמעט חצי מהעולים באותה שנה). בנוסף עלו לארץ עוד 337 עולים חדשים המוגדרים נוצרים, וכאלף מהגרים נוספים שהגיעו במסגרת איחוד משפחות עם תושבי ישראל. למעשה קצב איחוד המשפחות מהווה 60% מהריבוי של הנוצרים בארץ מול 40% ריבוי טבעי.
בסרוגים הבאנו לפני מספר חודשים את קריאתו של איינאו פרדה סנבטו, עיתונאי ופעיל חברתי ממוצא אתיופי שקרא למדינה להפסיק להביא את הפלאשמורה לארץ. לטענתו מי שעומד מאחורי הקמפיין להעלאת הפלאשמורה הם "ארגונים מיסיונרים הפועלים מארה"ב שיש להם נציגים בישראל ובאתיופיה…. מי שרוצה לדעת את מידת התערות שלהם בעולם היהודי, ראוי שיערוך סיור בשכונות בהן הם גרים. יווכח במו עיניו את הפעילות המיסיונרית הקיימת. מי שהרוויחה מעלייה זו היא הכנסייה האתיופית בירושלים."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו