בעקבות ההסלמה מארחת היום מועצת גוש עציון עשרות ילדים מהמועצה האזורית שפיר ליום חוויתי במועצה. לדברי מארגני יום הכיף מטרתו היא להוציא את ילדי הדרום משגרת מתקפות הקאסמים והגראדים להן הם התרגלו בימים האחרונים.

במסגרת היום ייהנו האורחים מ: בריכה, משחקי כדורגל וכדורסל, טיולים ב"ארץ האיילים", פינות ליטוף, ספארי, סרטים ועוד. ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל אשר יזם את הביקור אמר עם הגעת הילדים כי "אנו שמחים לארח את ילדי הדרום ומקווים כי יחוו יום רגוע וחוויתי באזורינו וכי נזכה לארח אותם בימים רגועים יותר".

בנוסף ליוזמת מועצת גוש עציון גם אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן התגייסה לסייע לילדי תושבי הדרום. ה"גילדה" אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה החליטה באמצעות מדור מעורבות חברתית, לארח מאות תלמידים מיישובי קו העימות מהיישוב ניצן מתוך כוונה להפיג את המתח שבו שרויים ילדי הדרום.

הילדים שיגיעו לאוניברסיטה יזכו לאירוע הפנינג שיכלול משחקי הפעלה רבים, ממתקים ומתנות. באגודת הסטודנטים מציינים כי רבים מהלומדים באוניברסיטה נרתמו לפעילות בהתנדבות מלאה וזאת במטרה אחת ויחידה: להביע את הערכת החברה לאלו שמפגינים עמידת חוסן אל מול האיום הביטחוני הפוקד את אזור הדרום.

בהודעה שנמסרה בשם יוזמי ההפנינג נמסר כי "אנו שמחים מאוד לארח את ילדים אלו שממחישים לכולנו מהי החברה הישראלית ומהי עוצמתה וחשיבותה אל מול אתגרי השעה".