ישראל יכולה לשאת את המחיר של התקפת הכור באיראן
על רקע הדיווחים כי כעת ישנו חלון הזדמנויות לביצוע פעולה באיראן, מאשים יו"ר חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי, ד"ר גבי אביטל, כי השמאל בישראל מנסה להפחיד את הציבור כדי למנוע את התקיפה. התרחיש הפסימי: טילים איראניים באזור המרכז ורקטות של חיזבאללה על כל אזור הצפון.

השמאל בישראל מפחיד את הציבור.
יו"ר חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי, ד"ר' גבי אביטל טוען כי מדינת ישראל יכולה להתמודד עם המחיר של הפצצת הכורים באיראן.
בשיחה עם 'סרוגים' אומר לנו ד"ר אביטל כי "בשבועות האחרונים, כמו בכל עת שבה ישראל רוצה לממש את זכות ההגנה על עצמה, צצים מכל עבר, פרשנים, מדינאים ואנשי צבא, גם מהעולם, המייעצים בדרכים שונות מדוע אסור לה לישראל לתקוף באיראן."
"לכולם יש הסברים מכל סוג כאשר הבולט שבהם הוא שהמחיר לא כדאי".
תרחישי האימה מדברים על עשרות טילים שינחתו מאיראן, בשילוב תקיפות של החיזבאללה ואולי גם של החמאס בעזה. בנוסף האפקט המיידי של פעולה באיראן, יגרום לזינוק במחירי הנפט, מה שיוביל לעליית מחירים גם בישראל ובשילוב עם הנזקים מהתגובה האיראנית עלול להביא את ישראל למצב כלכלי קשה.
"ברור שאין להם על מה לסמוך במיוחד שזה קרה כבר כמה פעמים בהיסטוריה הקצרה שלנו. החל ממלחמת השחרור שבה קבעו מומחים שלישראל יכולת עמידה בת שלושה שבועות בלבד. מלחמת ששת הימים לא היתה באה לעולם אילו היו נשמעים לקולות ה'פיוס' של מדינות ערב."
"גם תקיפת הכור בעיראק נתקלה בהתנגדות של שמעון פרס, שאמר שאנחנו נהיה 'כערער בערבה'. התוצאות ידועות וכעת גם נשיא המדינה שלנו, הוא שמעון פרס, לא בדיוק מצדד בתקיפה."
זה הזמן לתקוף
את הערכות המומחים כי זהו הזמן המתאים ביותר לתקוף באיראן מסביר אביטל, כי אם מדובר במתקפה אווירית, אין לאיראנים טילי נ"מ מסוג S-300 הקטלניים במיוחד. כעת יכולת ההגנה האווירית של האיראנים נמוכה יחסית.
לפי אביטל, במקרה של תקיפה ישראלית, יהיו נפגעים ומטוסים יופלו, אך מול הפגיעה הזו עומדת הסבירות שהאיראנים יבנו וישגרו פצצה אטומית למרכז הארץ שתגבה את חייהם של 20,000 ישראלים.
"המספר הזה הוא אמנם גבוה, אבל הוא נמוך משמעותית מפצצה דומה שנפלה על הירושימה בה היו 80,000 הרוגים. כשבהתגוננות נכונה וירידה למקלטים, אפשר לרדת אפילו מעשרת אלפים הרוגים", אומר אביטל ומוסיף, "לכן אנחנו חייבים לפעול שתרחיש כזה לא יתממש".
מה יקרה ביום שאחרי?
שאלה חשובה העומדת על שולחנם של מקבלי ההחלטות היא שאלת היום שאחרי התקיפה.
"איראן יכולה לתקוף בטילים שיכולים להגיע לישראל, שיש בהם ראשי נפץ הדומים לטילי הסקאד שנורו מעיראק. הנזק הוא לא דרמטי, הוא לא הרסני במיוחד".
"הנזק מטיל כזה הוא הרס של בניין, כשהממוצע הוא 5 הרוגים לטיל, זה נזק נסבל, במיוחד כשאין להם טילים כאלה, צריך לזכור שעלות שיגור של טיל כזה היא למעלה ממיליון דולר".
על פי אביטל, התרחיש הסביר יותר הוא התקפה מצד מדינות שכנות לישראל בעיקר בירי רקטות מצד החיזבאללה.
"מתוך הנסיון של מלחמת לבנון השנייה, יש לנו יותר כלים הגנתיים והתקפיים נגד החיזבאללה, ככה שלא בטוח שהם בכלל ירצו להכנס איתנו לעימות. סוריה, בשלב הזה יוצאת מהמשוואה, בגלל הסכסוך הפנימי שלה".
"לישראל יש טילי חץ שיכולים לסייע בכניסתם של טילים מאיראן, ככה שזה מקהה את העוקץ מהתגובה האיראנית"
"ניתן לשלם את המחיר הכרוך בהפצצת הכורים באיראן, אפשר למזער אותו, ואם עכשיו יש חלון זמן לפעולה, אז צריך לנצל אותו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו