יעל שבח, אלמנתו של הרב רזיאל שבח הי"ד שנרצח לפני כשנה בדרכו לביתו בחוות גלעד, קוראת לציבור לפעול לעצירת פעילותו של ארגון 'המוקד להגנת הפרט' ו"לעצור את הטירוף". שבח חיזקה את ארגון 'עד כאן', שבימים אלה יוצא נגד 'המוקד', והוסיפה "אני קוראת לכל מי שיכול, לתמוך ב'עד כאן' ולסייע בעצירת המוקד ופעולותיו".

שבח סיפרה על ההיכרות שלה עם ארגון 'המוקד להגנת הפרט', שהחלה כאשר 'המוקד' ייצג את משפחת המחבל שרצח את בעלה "את פעילותו המקוממת של 'המוקד להגנת הפרט' אני מכירה. המוקד ייצג את משפחת המחבל אחמד קונבע שרצח את בעלי, הרב רזיאל שבח, בעתירה נגד הריסת ביתם. ברוך ה' מזימתם לא צלחה, ולמרות העתירה בית המשפחה נהרס לפני כחצי שנה".

שבח הוסיפה כי אמנם העתירה של משפחת רוצח בעלה לא צלחה, אך "זו לא העתירה היחידה.. המוקד מגיש מידי שנה עתירות רבות כנגד הריסת בתי מחבלים, ולצערי הרב חלקן מתקבלות".

להפסיק את פעילות המוקד

בהמשך קראה שבח להפסיק את פעולותיו של 'המוקד' "פעילותו של המוקד, שרובו ממומן מכספי מדינות אירופאיות, חייבת להיפסק. לא יתכן שמחבלים במדינת ישראל יזכו לייצוג שכזה, לעתירות בשמם, לדאגה כזו לשלומם. חייבים לעצור את הטירוף של המוקד, ולעשות לזה סוף".

'המוקד' בחר לסייע גם לרוצחים השפלים ביותר, בין היתר: מבצע הפיגוע האכזרי בברקן שטרם נתפס וביתו עדיין עומד על תילו, רוצח הרב רזיאל שבח,  רוצח הילדה הלל אריאל בת ה13, רוצחי משפחת פוגל, רוצחי הזוג הנקין, המחבל מהפיגוע בארמון הנציב, רוצח החייל רונן לוברסקי ועוד.