ברקע הודעת הוועדה למינוי בכירים על עיכוב מינויו של צ'יקו אדרי למפכ"ל המשטרה, התקיים הערב (חמישי) טקס פרידה מהמפכ"ל היוצא רוני אלשיך.
השר גלעד ארדן התייחס לבחירתו באדרי: "הוא האדם הראוי להוביל בשנים הבאות את המשטרה", ויצא נגד ההכפשות, "צר לי שקצין מצטיין, ששנים רבות נלחם בטרור ובפשע, צריך לעבור מסע הכפשות ושקרים, כפי שעבר בשבועות האחרונים. כנראה שאת התרבות הרעה הזאת עדיין לא עקרו מהמשטרה. מקווה שוועדת גולדברג תאשר את המינוי במהרה", הוסיף לבסוף.
"לא תמיד ראינו את הדברים עין בעין", הוסיף עוד ארדן. "היו בינינו גם מחלוקות. אבל במעמד הזה אני רוצה להדגיש את המשותף והמחבר, את העשייה הרבה למען ביטחון המדינה ועל כך שגם בנושאים שבהם היו בינינו הבדלי גישות – בלטו העוצמות והמחויבות שלך למשימות".
על המפכ"ל אלשיך אמר: "יחסי גומלין מורכבים מתקיימים בין המשטרה לדרג המדיני. בתוך מורכבות היחסים הזו לא תמיד ראינו את הדברים עין בעין והיו בינינו גם מחלוקות. אבל במעמד הזה אני רוצה להדגיש את המשותף והמחבר. את העשייה הרבה למען ביטחון המדינה, ואת העבודה שגם כשהיו בינינו מחלוקות בלטו העוצמות והמחויבות שלך למשימה המאתגרת".
"אני משוכנע כי העברת הלפיד למחליפך תתבצע בחרדת קודש ואני בטוח שתמשיך ותפעל להצלחת הארגון בכל תפקיד אחר גם בעתיד. אני סמוך ובטוח שניצב בדימוס משה אדרי הוא הבן אדם הראוי להוביל בשנים הבאות את משטרת ישראל"

קודם לכן, התבטא במילים קצרות גם אלשיך עצמו בפתח הטקס שמתקיים במכללה לשוטרים בבית שמש: "אני מתפלל שזה יסתיים מהר. אעזור לכל מי שייבחר בעשר אצבעותיי"
בשעות הערב, הוציאה הוועדה למינוי בכירים בראשות השופט גולדברג הודעה, לפיה ההתייעצויות בעניין מינוי המפכ"ל משה (צ'יקו) אדרי יימשכו אל תוך הלילה ואף ייתכן שמעבר לכך.
פרקליט המדינה, שי ניצן, החמיא גם הוא לאלשיך: "ניחן ביכולתו להטביע סימן וחותם, שלהערכתי ייזכרו עוד שנים רבות בדברי ימי המשטרה, וביכולתו לשנות את זרמי החשיבה". והודה בשמו ובשם פרקליטות המדינה כולה "על שנים ארוכות של ידידות ועבודה משותפת, הן בעבודתך בשב"כ והן בשלוש השנים האחרונות, ובעיקר אני רוצה להודות לך כאזרח על התרומה העצומה בעיניי שתרמת בתחומים שונים, תחומים שחלקם היו בגדר חלום. אין לי ספק שתמשיך לתרום למגזר הציבורי עוד שנים רבות".
הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט שיבח את אלשיך: "לפני שבועיים נפרדנו מהמפכ"ל בקריה. מבחינתי זו היתה פרידה על 38 שנות שירות. ההיכרות שלי עם רוני הולכת 34 שנים לאחור, כשנפגשנו לראשונה בבה"ד 1. אני רוצה להודות לך להצדיע לך בשם צה"ל על כל שנות העשייה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים