החלילן מהמלין, פיטר פן והנסיך הקטן קפצו לי-ם
בשדרות ממילא מוצגת בימים אלו יופי של תערוכת פיסול וציור – "סיפורי אגדות", בההשראת אגדות מתרבויות ומסורות שונות. יהודית לייש צעדה לאורך השדרה ונהנתה מ-190 יצירות צבעוניות ומסקרנות של 54 אמנים ישראלים. פיטר פן, כיפה אדומה וסינדרלה כולם היו שם.

תמיד נחמד לעלות לירושלים וליהנות בשדירות אלרוב ממילא, מקום המקשר בין החול למקום הקודש; המפגיש באלגנטיות בין ההיסטוריה המפוארת שלנו לירושלים המודרנית בניחוח חו"ל.
בשדרות ממילא מוצגת בימים אלו יופי של תערוכת פיסול וציור – "סיפורי אגדות", בההשראת אגדות מתרבויות ומסורות שונות. בצעידה לאורך השדרה (שזה אומר 680 מ"ר של גלריה פתוחה), מתגלה מבט חדש בין חלונות הראווה ובתי הקפה המוכרים: 190 יצירות צבעוניות, מעניינות ומסקרנות, של 54 אמנים ישראלים, ניצבים במפגש פסגה של דמויות מהאגדות. כל אמן, על פי ההשראה ודמיונו הקודח מציג פרשנות לדמויות שגדלנו עליהם: החלילן מהמלין, הכבשה מהנסיך הקטן, פיטר פן וסינדרלה, כיפה אדומה והזאב, וגם אישים ומושגים מהעולם היהודי – רבי עקיבא וברוריה, תינוקות של בית רבן, דמויות מהתנ"ך, וגם אלים וגיבורים מהמיתולוגיה היוונית.
בין היצירות, שחלקן המועט הוצבו כבר בפסח ועתה ממלאות כל פינה בשדרה, מעניין להביט בעוברים ושבים שנהנים מתערוכה בחלל הפתוח והמזמין, בלי אווירת כובד ראש שמאפיינת מוזיאון – ציבור דתי לגווניו שבא ליהנות מקפה כשר ובגדים צנועים מתעכב ליד הפסלים, תיירים מצרפת, נזירות, ילדים ומבוגרים שנהנים למשש ולהצטלם, חרדים במפגש נדיר עם תערוכת אמנות (לשמה) שמתבוננים בסקרנות ביצירות וקוראים את דפי ההסבר. אפילו ערבים תושבי האזור סוקרים ומצטלמים.
זו התערוכה השנתית השלישית שמוצגת בממילא. ציפי ויטל האוצרת, מתארת את אופן הבחירה של היצירות שנוצרו במיוחד לתערוכה זו – נבחר נושא רחב ובעל השראה, ומתפרסמת בעיתונות קריאה לאמנים להציג את יצירותיהם למועמדות בתערוכה. האמנים שולחים דגמים מוקטנים של הצעתם בליווי הסבר, והיצירות הנבחרות יוצגו ויקבלו את מלוא תשומת הלב במיקום, בהנחיות מה הגודל הרצוי ליצור אותם, בהתאם למיקום שיקבע להם, ובחשיפה. לדבריה, רמת האמנים המשתתפים, ובכלל רמת האמנים בארץ, גבוהה מאוד. רבים מהם בעלי שם ומציגים את עבודותיהם במיטב המוזיאונים בחו"ל.
לצד כל יצירה מופיע ציטוט מאפיין מתוך הסיפור שנוגע ליצירה. אם תרצו, תוכלו לרכוש אותן ישירות מהאמן. פשוט להרים טלפון המופיע בסוף לוחית ההסבר. כמה זה עולה? 3,000 ל-100 אלף דולר וזה שלכם, אם הם עוד לא נמכרו. רוב הרכושים הם תיירים מחו"ל שחלפו ועשו שופינג אמנותי בין החנויות היוקרתיות. כך למשל, פסלו של שאול בז, החלילן מהמלין, עולה 48,000 שקל, שרה קנול פיסלה את כיפה אדומה מושכת את הזאב כשפרצופו הוא פני הצייד, אשר סוטיל גילף משורש עץ את היצירה "כי האדם עץ השדה" (8,000$), כשמהעץ עולים דמויות אנשים.
אורנה בן שושן מקבלת חשיפה רחבה בתערוכה, ומציגה 20 ציורים. ביצירותיה מתוארים עולמות מסתוריים שהשתקפו במוחה אותם, לדבריה "קיבלה בשדר מעולמות אחרים". יצירותיה המטפיזיות, מלאות צבע ועניין. דמויותיה כאילו מרחפות בעולם חסר גרביטציה. המציאות שלה מציגה חוקי טבע השונים מהמוכר לנו. לדבריה,קיימות מציאויות חלופיות שמקבילות לשלנו, מהן נשלחים לתודעתה חזיונות של דימויים והתרחשויות, וכל שעליה לעשות הוא להעבירם הלאה בעזרת האמנות. יצירותיה מוצגים בגלריות ותערוכות, אך גם במגזינים של העידן החדש, רוחניות ופילוסופיה ברחבי העולם.
מרטין קיזלשטיין, אמן בן 80, מציג את יצירתו "ספר לי סיפור", דמויות של זקן וזקנה מברונזה, יושבים על ספסל, אותם יצר לזכר הסבים והסבתות שניספו בשואה.
התערוכה תוצג עד נובמבר. נושא התערוכה בשנה הבאה יהיה דמויות וסיפורים מהתנ"ך. אם אתם אמנים ורוצים ליהנות מחשיפה מכובדת, אז תתחילו לעבוד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו