ארה"ב בטירוף: מי יזכה ב-1.6 מיליארד דולר? - סרוגים

ארה"ב בטירוף: מי יזכה ב-1.6 מיליארד דולר?

ארה"ב בטירוף לקראת הגרלת הלוטו "Mega Millions" שתיערך הערב, כאשר הפרס הראשון הגיע לשיא של כל הזמנים ועומד על סך של 1.6 מיליארד דולר. סיכויי הזכייה נמוכים במיוחד, אך זה לא מנע מהאמריקנים לקנות אלפי כרטיסים

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
ארה"ב בטירוף: מי יזכה ב-1.6 מיליארד דולר?
  כרטיס בהגרלת "Mega Millions" (צילום: שאטרסטוק)

טירוף בארה"ב: הגרלת הלוטו "Mega Millions" שתיערך הערב (שלישי) משגעת את המדינה, לאחר שהפרס הראשון הגיע לשיא של כל הזמנים ועומד על סך של 1.6 מיליארד דולר- כשישה מיליארד שקלים.

הגרלת הענק שתיערך הערב מגיעה לאחר שאף אחד לא זכה בהגרלה מאז חודש יולי האחרון, כאשר 11 אנשים חלקו את הפרס שעמד אז על 543 מיליון דולר. הפרס הגדול ביותר שנרשם עד היום בהגרלה הוענק בשנת 2012 ועמד על סך של 656 מיליון דולר- פחות ממחצית מסכום הענק שיוצע הערב.

כדי לזכות בפרס הענק, על המשתתפים לנחש חמישה מספרים בין 1 ל-70, וכן את "מספר המגה" בין 1 ל-25. במידה ומשתתף מנחש את חמשת המספרים הרגילים, אך לא את "מספר המגה", הוא זוכה במיליון דולר. מחירו של כל טופס הוא שני דולר, כאשר הכרטיסים נמכרים ב-44 מדינות בארה"ב, ביניהם ניו יורק, קליפורניה, פלורידה וטקסס. בהגרלה הקודמת לא נרשמו זוכים בפרס הגדול, שעמד אז על 999 מיליון דולר- אך שישה משתתפים ניחשו 4 מהמספרים ואת "מספר המגה" וזכו כל אחד ב-20 אלף דולר.

1.6 מיליארד הדולר שיוצעו בקופת ההגרלה הצטברו בעקבות סיכויי הזכייה הנמוכים ביותר, העומדים על אחד ל-302 מיליון. בתקשורת בארה"ב הבהירו כי הסיכויים לזכות בלוטו נמוכים פי 80 מהסיכוי להינשך על ידי כריש בחוף הים, ונמוכים פי 400 מהסיכוי להיפגע על ידי ברק. עוד הביאו מספר אירועים נוספים כדי להמחיש את ההסתברות הנמוכה לזכייה: הסיכוי שאדם יזכה במדליית זהב באולימפיאדה עומד על אחד ל-662 אלף, והסיכוי להיבחר לנשיא ארה"ב הוא אחד ל-10 מיליון.

למרות הסיכויים הנמוכים, הציבור הארה"ב הסתער בהמוניו על חנויות המכולת וקנו אלפי כרטיסים להגרלה, מתוך תקווה לזכות בפרס הגדול. בארה"ב העריכו כי העלות הכוללת של הכרטיסים שנמכרו להגרלה עומדים על סך של 7.7 מיליון דולר, כשגם אנשים שבדרך כלל לא נוהגים להשתתף בלוטו קנו כרטיסים. "כשהפרס הגדול מגיע לגודל כזה, הרבה אנשים שבדרך כלל לא משתתפים רוצים שיהיה להם סיכוי." אמר רוס לופז, האחראי על הפצת הכרטיסים במדינת קליפורניה. "רואים הרבה אנשים חדשים שמשתתפים, אבל זה טבעי. ככל שההישג האפשרי גדול יותר, כך גם הפיתוי גדול יותר".

"הטירוף סביב הפרס הגבוה יותר יוצר גם תחושה של קהילתיות, שכולם רוצים להיות חלק ממנה" הוסיפה תושבת שיקגו ג'יין ריסן. "אנשים רבים גם קונים כרטיסים כדי להימנע מתחושת החרטה שעשויה להופיע במידה ויבחרו שלא להשתתף בהגרלה".

הזוכה המאושר, אם אכן יהיה כזה, יצטרך לבחור האם לקחת 905 מיליון דולר בתשלום אחד, או לחלופין לקבל את 1.6 מיליארד הדולרים בתשלומים חודשיים שיתפרסו על פני 30 שנה. מדובר במנהג קבוע בהגרלות בארה"ב, שמעודדים את הזוכים לפרוס את הזכיות שלהם כדי שלא יבזבזו הכל במהירות וייקלעו לחובות כספיים. במידה ושוב לא יירשם זוכה, הפרס בהגרלה הבאה שתיערך ביום שישי צפוי לעמוד על יותר מ-2 מיליארד דולר.

מרוויחים נוספים מטירוף ההגרלה הם רשויות המס בארה"ב, שצפויים לקבל כסף רב כאשר יימצא הזוכה המאושר. המס הפדרלי שינוכה מזכיית הענק מוערך בכ-217 מיליון דולר, כשבנוסף לכך יירשם מס מקומי של בין עשרות למאות מיליוני דולרים התלוי במדינה שבה מתגורר הזוכה. בחלק מהמדינות זכיות בלוטו מחויבות גם במס הכנסה, שיוריד עוד יותר את הזכייה- כשבניו יורק מעריכים כי זוכה שייבחר לקבל את הכסף בתשלום אחד יישאר אחרי כל המיסים עם כ-573 מיליון דולר מתוך 905 המיליון שבהם זכה.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו