מתכון לקרמבו ביתי
לא משנה מאיפה אתם מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו שלכם, אתם בטוח תתאהבו בגרסה הביתית ללהיט המתוק שיכול להפוך בקלות לקינוח לשבת- צפו במתכון שאתם הולכים כנראה לאמץ הרבה בחורף הקרוב
מצרכים:
להכנת העוגיות:
110 גרם או 1/2 כוס חמאה ללא מלח
1/3 כוס אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
1 ו1/2 כוסות קמח
למילוי:
2/3 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מים
2 חלבונים גדולים
עבור ציפוי השוקולד:
טבלת שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 175 מעלות
2. בקערה גדולה, ממסים את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את חלמון הביצה, תמצית וניל, חלב וקמח. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. בעזרת לישה יוצרים ממנו צורה אחידה, עוטפים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים קטנים. מניחים את עיגולים על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 10-15 דקות עד למצב זהוב. לאחר האפייה נותנים לעוגיות להתקרר בטמפ' החדר
5. עבור המילוי(הקצפת) – מוסיפים את הסוכר והמים לסיר, על חום בינוני, מערבבים לעתים קרובות ונזהרים שהסוכר לא יישרף. מפרידים 2 חלבונים בקערה וכאשר הסוכר והמים במצב אחיד ובטמפרטורה גבוהה ( 117C) מוסיפים אותם לאט לאט אל תוך התערובת החמה. לאחר מכן מקציפים את התערובת עד שהיא מתקשחת ומקבלת מרקם כמו של מרשמלו נמס
6. מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף ומזלפים בצורה מעגלית על העוגיות (ראו סרטון) טיפ לשדרוג: רגע לפני זילוף הקרם, ניתן לזלף מעט על העוגיה קרמל מוכן או ביתי שיהיה מילוי מעניין לקרמבו
7. עבור הציפוי: על אש בינונית ממסים את השוקולד ומוסיפים את שמן הקוקוס (כדי לקבל מרקם מבריק וחלק) בעזרת כף יוצקים את השוקולד המומס מעל כל קרמבו. ניתן לקשט בעזרת סוכריות או קוקוס טחון
8. מעבירים בזהירות את הקרמבו המוכנים למגש נקי ומכניסים למקפיא למשך שעה ולאחר מכן להעביר לאחסון במקרר .
שבת שלום!
===============

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים