היועץ האמריקני לביטחון: "פלסטין אינה מדינה" - סרוגים

היועץ האמריקני לביטחון: "פלסטין אינה מדינה"

היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, הודיע כי ארה"ב החליטה לפרוש מאמנת וינה ליחסים דיפלומטיים, במטרה להימנע מתביעה פלסטינית בעקבות העברת השגרירות לירושלים. בדבריו תקף את הרשות: "פלסטין איננה מדינה"

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
היועץ האמריקני לביטחון: "פלסטין אינה מדינה"
  היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ון בולטון (צילום: אוהד צווייגנברג\פלאש 90)

היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, הודיע הלילה (רביעי) כי ארה"ב החליטה לפרוש מחלקים של אמנת וינה, המסדירה יחסים דיפלומטיים בין מדינות. האמנה נוסדה ב־1961, ועל פי אחד מסעיפיה בית הדין הבינלאומי בהאג מוסמך להכריע במחלוקת בין מדינות.

בולטון הסביר כי ההחלטה לפרוש מהאמנה התקבלה לאחר שבית הדין בהאג קבע כי ארה"ב צריכה לבטל את הסנקציות המוטלות על איראן, וכן לפצות את הרפובליקה על האיסלאמית על הנזקים הכלכליים שנגרמו לה כתוצאה מהסנקציות. "אנו מאוכזבים מכך שבית הדין לא הכיר בכך שאין לו כל סמכות לדחות החלטות של ארה"ב הנוגעות לביטחונה הלאומי" אמר. "עצוב שבית הדין אפשר לאיראן להשתמש בו ככלי תעמולה. בתגובה, פרשה ארה"ב מהסעיף באמנה הקובע כי בית בהאג יהיה הבורר במקרה של מחלוקות".

https://www.youtube.com/watch?v=VRxdWX_JJOE

הפרישה האמריקנית גם נעשתה עקב הערכה אמריקנית שהפלסטינים ינסו לתבוע את הממשל האמריקני במוסדות בינלאומיים על העברת שגרירות ארה"ב לירושלים, בטענה שההעברה מהווה הפרה של האמנה. בעקבות הפרישה, הטענה הפלסטינית כבר לא תהיה רלוונטית וארה"ב תימנע מתביעה כזו.

"זו התשובה שלנו לניסיונות לערער על העברת השגרירות מצד מי שמכנים את עצמם 'מדינה פלסטינית'" תקף היועץ האמריקני את הרשות הפלסטינית. "פלסטין אינה מדינה. היא לא שולטת בגבולותיה, ויש עוד מגוון סיבות מדוע זו לא מדינה. ייתכן ובעתיד פלסטין תהפוך למדינה, כפי שאמר הנשיא טראמפ, אבל בשביל שזה ייקרה היא תצטרך לנהל משא ומתן עם ישראל".

כזכור, ההחלטה של בית הדין בהאג התקבלה אמש בעקבות עתירה שאיראן הגישה, בה נטען כי הסנקציות נגדה מפרות אמנה שנחתמה בין ארה"ב ואיראן בשנת 1955. בבית הדין קיבל במידה רבה את טענות האיראנים, וקרא לוושינגטון ולטהרן להימנע מהסלמת חילוקי הדעות ביניהן. בממשלת איראן בירכו על ההחלטה, ואמרו כי "הדבר מוכיח שהסנקציות של ארה"ב הן אכזריות ולא חוקיות".

מנגד, בארה"ב טענו כי העתירה האיראנית היא ניסיון לנצל את בית הדין הבין-לאומי, שנועד לפתור מחלוקות בין מדינות החברות באו"ם. היועצת המשפטית של מחלקת המדינה האמריקנית, ג'ניפר ניוסטיד, הסבירה כי "מדובר באמנה אשר שוללת שימוש בבתי משפט כדי לפתור מחלוקות בין איראן וארה"ב- וכתוצאה, הפנייה לבית המשפט אינה רלוונטית".

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו