צירוף מקרים או מרדף אחר הקול הימני? שרי הממשלה פתחו הבוקר (ראשון) את שנת הלימודים החדשה ברחבי יהודה ושמרון. הסיבה: ריח הבחירות שחזק בכל הארץ, ביו"ש מורגש הרבה יותר- כאן הם יכולים לקבל את ריכוז הבוחרים הגבוה ביותר, במקום אחד.
באווירת הבחירות שבפתח, הגיעו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לקרית ארבע והר חברון, שר התיירות יריב לוין לישוב תקוע, שרת המשפטים איילת שקד לשערי תקווה, שר האנרגיה יובל שטייניץ' לחשמונאים, סגן שר הביטחון אלי בן דהן ללשם ושר החקלאות אורי אריאל ליישובו בכפר אדומים.
במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא המדינה ראובן ריבלין פתחו שניהם את שנת הלימודים בבתי ספר דתיים ברחבי הארץ, נתניהו ביסודי ממלכתי-דתי "ברויאר" שביד בנימין וריבלין ובממלכתי-דתי "נועם אליהו" בנתיבות.
שר החינוך נפתלי בנט ליווה את בנו הקטן דוד שעלה לכיתה א׳ בממ"ד בעירו רעננה, אולם לאחר מכן המשיך לביקור בגן ממלכתי של עמותת ׳גדולים מהחיים' לילדים חולים המחלימים ממחלת הסרטן.
ריכוז בוחרים גבוה ביותר במקום אחד
אוסף המקומות בהם ביקרו הפוליטיקאים, נמצאים על האסכולה הימנית דתית ומציגים תמונת מצב חד משמעית. עוד בטרם הוקדמו מועד הבחירות, שאמורות כרגע להתקיים במועדן בעוד יותר משנה – נובמבר 2019, רוח הבחירות שחזקה בכל הארץ, מורגשת הרבה יותר ביו"ש או בישובים הדתיים – כאן הם יכולים לקבל את ריכוז הבוחרים הגבוה ביותר במקום אחד.
בכל מערכת בחירות זה חוזר – המתנחלים הם הכוח המניע של המנדטים והמריבה עליהם החלה היום, עם פתיחת שנת הלימודים. הילדים הנרגשים הם רק סימפטום של חיוכים מעושים ותמונות מבוימות לצד ציציות וכיפות, וכולם מכוונים למטרה אחת – לזכות במספר המנדטים בהתאם להכרזות: נתניהו שרוצה 40 מנדטים ובנט שהצהיר בראיון לסרוגים כי הוא מכוון ל- 20, כשברקע היריבות של מפלגות הבית היהודי והליכוד.
בארבע המועצות המוכרות ביו"ש נרשמה צמיחה של עשרות אחוזים בכל מספרי התלמידים, בשומרון פתחו מעל 20,000 תלמידים את שנת הלימודים, גם בבנימין המספר דומה עם 20,000 תלמידים שהחלו את לימודיהם ברחבי המועצה ב- 50 בתי ספר. בגוש עציון 6,893 ובהר חברון 3,198 תלמידים שנכנסו לשערי בתי הספר והגנים.
ראשי המועצות שבקשר הדוק עם ממשל נתניהו-בנט מארחים את השרים, בזמן ששני הצדדים מרוויחים ומקבלים תמיכה נרחבת.
ועוד מילה על ביקור נתניהו. הישוב יד בנימין על אלפי תושביו, מאוכלס בחציו מתושבים ח"רדלים תלמידי ואברכי ישיבת תורת החיים של הרב שמואל טל, שפונתה בתכנית ההתנתקות מנווה דקלים, וחציו השני מורכב ממפוני היישוב גני טל, אוכלוסייה ליברלית ופתוחה יותר. הגעתו של נתניהו לשם, היא שליחת שתי ידיים, כל אחת לאיסוף שני הזרמים הללו, בעוד בנט מתקשה בצד הדתי יותר, הגיע נתניהו וחדר למעוז ההר הרמורניקי.

מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
יאיר
תורת החיים הם לא "מעוז הר המורניקי", בשום צורה. קהילת תורת החיים בשום צורה לא מהווה מחצית מהיישוב, גם לא רבע. מפוני גני טל עברו לפני שנים לגני טל החדשה....
תורת החיים הם לא "מעוז הר המורניקי", בשום צורה. קהילת תורת החיים בשום צורה לא מהווה מחצית מהיישוב, גם לא רבע. מפוני גני טל עברו לפני שנים לגני טל החדשה. קהילת המגורשים הנוספת היא מנווה דקלים ומיישובים נוספים. בנוסף, יש ביישוב קהילות חדשות שאינן קשורות לגוש קטיף, שביחד מהוות לפחות מחצית מתושבי היישוב.
המשך 11:43 03.09.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר