ספיישל לתשעת הימים: מתכון לבלונז פרווה

ספיישל לתשעת הימים: מתכון לבלונז פרווה

לא מוצאים מה להכין בתשעת הימים? מצאנו עבורכם מתכון קל וטעים לבלונז בגרסה הפרווה, שהילדים כל כך יאהבו שלא ירגישו בהבדלים- נסו ותופתעו 

author-image
קל וטעים: המתכון שתשמחו לאמץ בתשעת הימים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לבלונז ללא בשר 

לא מוצאים מה להכין בתשעת הימים? מצאנו עבורכם מתכון קל וטעים לבלונז בגרסה הפרווה, שהילדים כל כך יאהבו שלא ירגישו בהבדלים- נסו ותופתעו

מצרכים: 
250 גרם ספגטי/פנה
לרוטב:
שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום, כתושות (לא חובה)
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות
4-5 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
2/3 כוס פרוסות פטריות שמפיניון
1 כפית אורגנו מיובש / טרי
קומץ עלי בזיליקום טריים/ 1 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור
לקישוט: גבינת פרמזן/צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפטריות, עד להשחמה ומסירים מהאש.

2.מבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים היטב ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

3. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הגזר ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהגזר מתרכך.

4. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, 2/3 כוס ממי בישול הספגטי ואת הפטריות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות, ומידי פעם מערבבים בכף עץ, עד לקבלת רוטב סמיך.

5. מתבלים באורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מבשלים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

6. רגע האיחוד: מערבבים יחד את הספגטי ורוטב הבולונז ומגישים חם. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן/ צהובה.

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו