מנהל עירוני א' בת"א - מה לדעתך הקשר שלנו לא"י? - סרוגים

מנהל עירוני א' בת"א – מה לדעתך הקשר שלנו לא"י?

אלי ברק שמע את דברי מנהל עירוני א' בתל אביב, רם כהן, כי הוא מתכוון לקחת את תלמידיו לסייר עם נשות מחסום ווטש במחסומים ויש לו הצעה חינוכית נוספת: סיורים בעקבות התנ"ך ברחבי יו"ש. כך אולי נבין, אומר ברק, איך נחתנו לארץ הזאת מה הקשר שלנו אליה.

אלי ברק
מנהל עירוני א' בת"א - מה לדעתך הקשר שלנו לא"י?
  מה מחבר אותנו לארץ? (פלאש 90)

השבוע פרסם הכתב הנמרץ של גלי צה"ל- גיא ורון, כי מנהל תיכון עירוני א' בתל אביב החליט לקחת את הצוות החינוכי בבית ספרו לסיור מחסומים ביהודה ושומרון בליווי צמוד של חברות ארגון השמאל הקיצוני מחסום ווטש.

חברי כנסת מהימין מיהרו לפנות אל שר החינוך בדרישה חד משמעית לפטר את רם כהן מעבודתו. כהן עצמו התראיין בתוכניתו של רזי ברקאי והגיב לדרישות לפטרו "הסיור נערך במסגרת המנדט שלי כחבר בקהילת החברה הישראלית שכבר 43 שנה כובשת ושולטת על עם אחד. כמנהל בית ספר שמגיע עם בשורה לתלמידים שהגיע הזמן לסיים את הכיבוש, וגם לשיטתו של ראש הממשלה שמדבר על שתי מדינות לשני עמים. המנדט שלי הוא להכשיר את הלבבות לקראת הפרידה".

כשנשאל כהן מדוע אינו לוקח את המורים לסיור גם בהתנחלויות השיב כהן "אני גם לא כולל בסיור גיחה לשדרות. אני חושב שהאזור הזה שאנחנו נמצאים בו – אנחנו פשוט לא צריכים להיות שם", הסביר, "אנחנו לא יכולים לקבוע עובדות בשטח הפלסטיני ואחר כך לבוא ולהתבכיין. אנחנו לא אמורים להיות שם".

ביום שישי האחרון הוזמנתי לטיול במרחבי בנימין במסגרת אירוע משפחתי. יחסית למרבית משתתפי הסיור אני מכיר את מרחבי יהודה ושומרון אך הסיור הזה פתח את עיניי. המדריך (המצוין) איפשר לנו לחוש את התנ"כיות של פיסת הקרקע בה הסתובבנו.

הסיור החל בשעת בוקר קרירה באתר "נבי סמואל" בתצפית 360 מעלות מגג המבצר העתיק שבו. לפתע ממש מתחת לרגלינו עלו וצפו פסוקי התנ"ך המוכרים כמו "שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון". יכולנו להבין מדוע הגיעו מלכי כנען להלחם בצבאו של יהושע במרחבי נחלת בנימין ואיך רדף אחריהם צבא ישראל לעבר עמק איילון ושפלת יהודה.

לאחר טבילה מרעננת בעין מבוע שבוואדי קלט, עלינו בכביש המוביל ממישור אדומים אל הכפר חיזמה שגילינו כי הוא היישוב התנ"כי עזמוות, ומשם, לאחר שעברנו את א-רם, היא הרמה התנ"כית, הגענו לתצפית מהיישוב אדם אל נחל מכמש. שם, הקריא לנו המדריך את הפסוקים מספר שמואל העוסקים במלחמה שבין צבא שאול לצבא פלשתים שהתקיימה משני עברי הנחל. ראינו במו עינינו את "סנה ובוצץ" שתי שיניי הסלע בצידיו של נחל מכמש דרכם הפתיע יונתן, בנו של שאול המלך, את הפלשתים שמתוך בהלה נסוגו מפני צבא שאול.

לאורך הסיור כולו הקפיד המדריך להכיר לנו את שמות הכפרים הערביים בסביבה ואת השמות התנ"כיים אותם הם משמרים מאות שנים.

בסיומו של הסיור צפינו מנווה צוף אל התל שהוא על פי מה שהוסבר לנו "תמנת חרס" שבה בחר יהושע לגור בסוף ימיו ושבה על פי הכתוב בסופו של ספר יהושע הוא נקבר.

הטיול הותיר בי רושם עמוק והבהיר לי עד כמה אנו בורים בכל הקשור לחיים בארץ בתקופת התנ"ך ועד כמה כל נקודה, כל כפר וכל תל ברחבי יהודה ושומרון זכה לראות את אבותינו מהלכים בו, חיים בו ושולטים בו, ואנו שזכינו אחרי אלפיים שנה לשוב אל ארצנו מפספסים זאת.

אולי הגיע העת ללמוד ממנהל התיכון התל אביבי ולהתחיל להביא את המורים ובעקבותיהם את התלמידים לסיור במרחבי התנ"ך, להכיר את הארץ בה חיו אבותינו ושממנה צמחה האומה הישראלית.

שר החינוך שערכי המורשת הם נר לרגליו, דאג להכניס שינויים ערכיים רבים מאז נכנס לתפקידו לפני למעלה משנה ובהם בין היתר החובה של תלמידי ישראל לבקר בירושלים מספר פעמים בתקופת לימודיהם. כעת, אולי הגיע השעה להמשיך במגמה החיובית ולפעול להבאת תלמידי ישראל אל בית אל ושילה, אלון מורה וסוסיא, גבעון ומכמש, וללמוד דרך הרגליים מהי זכותנו על הארץ.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
5 תגובות - 5 דיונים מיין לפי
1
אפשר לעשות גם וגם
שפת אמת | 28-04-2010 11:29
ניתן לקיים סיורים גם במחסום ווטש ובכפרים ערבים וגם באתרים תנכי"ם. אלו ואלו לא מתנגשים כלל. זכות אבות איננה אומרת להתייחס לפלסטינאים כפי שהמשטר הציוני מתנהג . זכותנו על הארץ איננה זכות לפגוע בחיי תושבים פלסטינאים.
2
מאמר יפה! חזק ואמץ
נעם | 28-04-2010 20:26
3
rebkab@walla.co.il
רבקה | 29-04-2010 12:47
אמת לאמיתה,צריך לאמץ את הרעיון בבתי הספר.
4
אהבתי
נחום | 29-04-2010 20:08
יפה תמשיך כך אלי
5
איך יגיבו אם יקחו תלמידי בי"ס לסיור עם פעילי כ"ך?
צביעות | 29-04-2010 23:49
שלא יתפלאו אח"כ כמה משתמטים שם