סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן שוחח עם ירון אטיאס, מי שאתמול פורסם כי בית הדין הרבני הוציא נגדו פסק דין בנושא סרבנות גט, הקורא לציבור להחרים אותו.
בן דהן, לשעבר מנכ"ל בתי הדין הרבניים, שיש לו ניסיון בתחום, התייחס לשיחה: "שוחחתי עם ירון שיחה ארוכה. אני מתנגד חריפות לסרבנות גט מכל סוג שהוא. משך שני עשורים לחמתי למען עגונות ומסורבות גט. כך גם הבהרתי לירון בשיחתנו. שמעתי את עמדתו והצעתי לו מספר הצעות איך ניתן לסיים פרשה עגומה זו. אני מקווה שהוא ישמע לעצותיי."
בית הדין הרבני האזורי בחיפה מטיל היום עונש 'הרחקה' ושיימינג על סרבן הגט ירון אטיאס מאשדוד.
את החלטת בית הדין העלתה לרשת הפייסבוק, עגונתו – מזל, בה היא מביאה את החלטת הדיינים, לפרסם בכל מקום כי יש להחרים אותו בסדרה של סנקציות חברתיות: לא לדבר איתו, לא לצרפו למניין, לא לענות אחריו לקדיש, לא לסחור איתו, ואפילו לא לשאול בשלומו.
ההחלטה על חרם ונידוי הגיע לאחר שאטיאס לא ציית לפסק הדיינים מלפני חצי שנה המחייב אותו לתת גט לאשתו. בהחלטתם כותבים הדיינים כי יש להפיץ את שמו ותמונתו לכל מי שיכול לשכנעו לשחרר את העגונה.


מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
גיא
אתה יודע שסוחטים אותו ולוקחים לו את הילדים
14:27 10.05.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר