תעשו דווארה: הכירו את המיזם שיסדר לכם הזמנות למימונה
אם במקרה אין לכם עדין הזמנה למימונה, שווה לכם להכיר את מיזם "דווארה" שידאג שגם אתם תחגגו ותאכלו השנה מופלטה בחגיגת המימונה הקרובה לביתכם
מחפשים איפה לחגוג מימונה? כבר אין צורך לנסות לחדש קשרים עם חברים מרוקאים שלא דיברתם איתם מאז הצבא, השנה בזכות מיזם חדשני תוכלו למצוא איפה להתארח בקלות ובחינם.
הכירו את המיזם החברתי "דווארה" (סיבוב בתרגום חופשי), פרויקט ללא מטרות רווח, המחזיר את המהות האמיתית של חג המימונה הנחגג בקרב יהדות מרוקו, ומאפשר לכל עם ישראל לארח ולהתארח בדרך קלה ובחינם באתר ייחודי שנולד לצורך העניין.
"כשיש מקום בלב, יש מקום לכולם"
יוזם הפרויקט חניאל אלמקייס מירוחם, שחוגג מידי שנה מימונה. מספר כי המיזם נולד מתוך הצורך להחזיר את המהות האמיתית של חג המימונה- בו נהגו החוגגים לארח ולהתארח, תוך סיבוב בין הבתים. החוגגים הרבים נהגו להשאיר את דלת הבית פתוחה, ובכך להזמין כל מי שחפץ בכך, גם אם אינם בני משפחה ומכרים. "הכנסת האורחים הייתה שוויונית, וכולם יכלו להיכנס – יהודים ומוסלמים, ללא הזמנה. כולם באו לברך ולהתברך".
"הפרויקט הוקם לזכרם של סבא שלמה וסבתא רינה לבית אלמקייס" מספר חניאל "ביתם של סבא שלמה וסבתא רינה היה תמיד פתוח לרווחה. הזמן היחיד בו הדלת נטרקה עד הסוף וננעלה היה כשאחרון דיירי הבית הלך לישון. ממש כמו בית המקדש, נעשה נס והבית התרחב בהתאם לכמות האנשים שהגיעו. 'כשיש מקום בלב, יש מקום לכולם' – היתה המציאות בביתם, ולא סתם קלישאה".
פרויקט דווארה, שואף לייצר אירועי בתים פתוחים נוספים ברחבי הארץ, סביב לוח השנה העברי, כגון: שבתות משותפות. כשהמטרה המרכזית להסיר חסמים ומחסומים אשר מלווים את היום יום שלנו בחברה הישראלית. "אנו מאמינים שיצירת מפגשים בלתי אמצעיים, יש בהם בכדי לתרום להבנת האחר, וממילא להעריך אותו בצורה אמיתית, ולא על בסיס השיוך הפוליטי-חברתי-דתי" סיכם יוזם הפרויקט.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו