מהפכת הפריון: כנס מיוחד נערך בנושא שימור פוריות - סרוגים

מהפכת הפריון: כנס מיוחד נערך בנושא שימור פוריות

השבוע נערך כנס מיוחד בנושא שימור פוריות והקפאת ביציות, שאורגן על ידי המרכז הרפואי הדסה בשיתוף עם מכון פוע"ה. הכנס הציג את החידושים הרפואיים ונהלי הליווי ההלכתי, המאפשרים להקים משפחה גם בגיל מאוחר

בשיתוף מכון פוע
מהפכת הפריון: כנס מיוחד נערך בנושא שימור פוריות
  הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, במהלך הכנס (צילום: דוברות הדסה)

כנס ייחודי בנושא שימור פוריות נערך השבוע במרכז הרפואי הדסה, שהציג את החידושים הרפואיים ונהלי הליווי ההלכתי  המתאפשרים עבור רווקות ומבטיחים להן שימור פוריות לתקופה ארוכה, על מנת שלא לפספס את הגשמת החלום להקים משפחה בעתיד ולהיות להורים.

הכנס נערך בהובלת מומחי השירות לשימור פוריות במרכז הרפואי הדסה ומכון פוע"ה. למרות מזג האוויר הגשום, התמלא  במאות נשים- ביניהן רווקות ואימותיהן, נשות מקצועות ושדכניות- שבאו לשמוע ולקבל פרטים על ההליך, שהפך למקובל בשנים האחרונות כפתרון בעל תמיכה הלכתית מלאה וביצוע שאינו מורכב מבחינה רפואית ומעשית.

במהלך הכנס זכו המשתתפות לקבל סקירה רחבה לנושא מבחינה רפואית, הלכתית וחברתית. פאנל רב תחומי בהשתתפותה של ח"כ ציפי חוטובלי שחיזקה את באות הכנס, מתוך נסיונה האישי כאישה שנישאה בגיל מבוגר, לצד עדותה האישית של יפעת, שעברה את תהליך שימור הפוריות בהדסה, ריתקו את המשתתפות והמחישו את הצורך ואת היתרונות החשובים שבביצועו.

הרב משה קליין, רב המרכז הרפואי הדסה, אשר פתח את הכנס, טען כי "מדובר על המהפכה החשובה שהיא שילוב מנצח של רפואה והלכה בתחום הפוריות". לאחר מכן ד"ר טל עימבר, מנהל השירות לשימור פוריות בהדסה, הסביר בהרצאה על ההליך בהיבט הרפואי ועל הנדרש מאותן נשים המבקשות להתחיל בתהליך.

הרב משה קליין בפתח הכנס (צילום: דוברות הדסה)

בהמשך היום ד"ר קרן פרידמן, מאמנת אישיות לתחום פוריות, המפעילה סדנאות גוף ונפש למטופלי פוריות בהדסה, הציגה למשתתפות כלים שיסייעו בהתמודדות עם ההליך. ההסבר המחיש כי מדובר בהליך פשוט יחסית, שאינו כואב ואינו מסובך כלל.

הרב בורשטין, ראש מכון פוע"ה, דיבר על חשיבותו הרבה של ההליך. "מדובר על אחד האירועים המכוננים של השנה" אמר. "ההליך יביא אחריו ברכה בתחום הילודה, גם בגיל שנחשב למבוגר".

"ההליך יביא ברכה". הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, בטקס (צילום: דוברות הדסה)

לאחר מכן דבריה של יפית מדר, שעברה את התהליך בעצמה, ריגשו את הקהל. "אני ממליצה לעבור את התהליך דרך בית חולים הדסה הפועל בשיתוף מכון פוע"ה" אמרה. "שניהם גופים אחראיים ביותר – בידיעה שיש פיקוח של כולם לאורך כל הדרך ושאני יכולה להיות בטוחה ורגועה שהביציות הן שלי". בסיום הערב נהנו הנשים ממופע הומוריסטי מבית "פלייבק פפריקה", אשר הציגו את נושא הרווקות המאוחרת מזווית שונה ומשעשעת ביותר.

לדבריהם של באות הכנס, היה מדובר באירוע משמעותי במיוחד עבורן. "ההגעה שלי לכנס היתה אחד הדברים המשמעותיים שעשיתי למען עצמי. הדברים ששמעתי כאן נתנו לי כלים רפואיים, הלכתיים וחברתיים" אמרה אחת המשתתפות. "הערב הבנתי שמדובר בפרוייקט שהוא חשוב ובהחלט בר ביצוע גם מהפן הכלכלי. אני מודה מקרב לב לכל המארגנים".

פאנל משתתפים בכנס (צילום: דוברות הדסה)

מהמרכז הרפואי הדסה וממכון פוע"ה נמסר כי "ההיענות הגבוהה של המשתתפות אשר גדשו בהמוניהן את האולם עד אפס מקום מראה כי ההתעניינות בהליך הקפאת ביציות הולכת וגדלה בקרב הציבור הדתי, וכי מדובר בהליך שעתיד להביא למהפכה בתחום הפוריות".

במכון פוע"ה בירכו על מספר הפניות הישירות שקיבלו, שגדל פי שלוש בעקבות החשיפה לנושא בכנס. "אנחנו מדברים על זינוק משמעותי בכמות הפניות" דיווח הרב שגב, יועץ ופוסק במכון. אין ספק שהעלאת מודעות בקרב הרווקות היא זו שהביאה להחלטה לפנות ולברר על ההליך".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו